Google+
Home » Justitie » Mii de flacoane cu substanțe anabolizante, confiscate în urma unei acțiuni la frontieră

Mii de flacoane cu substanțe anabolizante, confiscate în urma unei acțiuni la frontieră

Polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, ajutați de colegi din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, au descoperit vineri 19.175 comprimate, 4.024 flacoane și fiole, cu diferite substanțe incluse în lista substanțelor interzise, precum și blanchetele aferente acestora. Bunurile, în valoare de peste 700.000 lei, au fost reținute, urmând a fi trimise autorităților competente pentru distrugere.

În cadrul unei acțiuni desfășurate pe raza localității de frontieră Drânceni au fost identificate în trafic două autoturisme suspecte de a fi folosite în activități de contrabandă. Polițiștii au încercat oprirea, pentru control, a unuia dintre autoturisme, moment în care șoferul acestuia a ignorat semnalele efectuate regulamentar și a continuat deplasarea în viteză către localitatea Gorban. S-a procedat la urmărirea autoturismelor suspecte cu semnale luminoase și acustice, concomitent fiind informați colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni cu privire la acest aspect.

În timpul urmăririi, pe raza localității Isaia, șoferul unuia dintre autoturismele suspecte a frânat brusc, a ieșit din mașină și, profitând de întuneric, a dispărut pe raza localității, abandonând autoturismul. Cel de-al doilea autoturism, în care se aflau două persoane de sex masculin, a
fost oprit regulamentar de către polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni. În portbagajul autoturismului abandonat au fost descoperite trei colete învelite în folie de culoare neagră, prevăzute cu chingi de purtare, care conțineau anabolizante (flacoane, fiole și comprimate) precum și blanchete aferente acestora.

Autoturismele, persoanele, precum și bunurile descoperite au fost aduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui pentru continuarea cercetărilor.

În urma cercetărilor suplimentare efectuate, au fost identificați cei trei bărbați, cetățeni români, cu vârste cuprinse între 22 și 48 de ani.

În cele trei colete s-a descoperit cantitatea totală de 19.175 comprimate și 4.024 flacoane și fiole, cu diferite substanțe incluse în lista substanțelor interzise, precum și blanchetele aferente acestora. Cu aceeași ocazie s-a stabilit că rolul celui de-al doilea autoturism era de antemergător autoturismului în care erau transportate anabolizantele și că cei în cauza intenționau sa transporte si comercializeze bunurile pe teritoriul Italiei.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura indisponibilizării autoturismului folosit la transportul produselor descoperite, în valoare de 7.200 lei, precum și reținerea substanțelor anabolizante descoperite, cu o valoare estimată de peste 700.000 lei, în vederea trimiterii acestora autorităților competente pentru distrugere.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracțională.

Tot vineri dimineață, un alt bărbat a fost prins încercând să introducă ilegal în țară substanțe anabolizante. Andrei V., în vârstă de 35 de ani, a vrut să intre în România la volanul unui autocamion. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului și persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control a descoperit ascunse în bagajele personale ale bărbatului 120 comprimate cu diferite substanțe incluse în lista substanțelor interzise prin lege. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii substanțelor anabolizante descoperite și sancționarea contravențională a persoanei cu amendă în valoare de 33.000 lei. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: