Google+
Home » Sport » Vasluianca Diana Bogos, dublă medaliată cu aur la Campionatul Balcanic de Atletism U20

Vasluianca Diana Bogos, dublă medaliată cu aur la Campionatul Balcanic de Atletism U20

Atleta Diana Elena Bogos, pregătită la Liceul cu Program Sportiv Vaslui de Viorica Pintilie și Elena Bogos, a cucerit sâmbătă două medalii de aur, la Campionatul Balcanic de Atletism U20. La Sofia (Bulgaria) a trecut prima linia de sosire în proba de 800 de metri, cu timpul de 2:14.35 minute. Junioara I a cucerit aurul și cu ștafeta 4×400 a României, care a terminat pe prima poziție, cu timpul de 3:48.43 minute. Din echipă au mai făcut parte Adina Cârciogel, Iulia Banaga și Maria Scrob.

Vreau să mulțumesc doamnei antrenoare Viorica Pintilie pentru tot sprijinul acordat, mamei mele, Elena Bogos și tuturor celor care au crezut și au avut încredere în mine!”, a declarat pentru Est News Diana Bogos.

Vasluianca a urcat pe podiumul competiției pentru al doilea an consecutiv. La Istambul (Turcia) a trecut în 2017 prima linia de sosire în proba de 800 de metri. Junioara I a cucerit atunci și argintul, după ce a făcut parte din ștafeta 4×400 a României, care a terminat pe locul doi.

România a ocupat la ediția din acest an a Campionatul Balcanic de Atletism U20 prima poziție în clasamentul pe medalii, cu șapte de aur, trei de argint și două de bronz. A ocupat primul loc în clasamentul la masculin cu trei medalii de aur și câte una de argint și bronz, în timp ce la feminin a obținut prima poziție după cucerirea a patru medalii de aur, două argint și una de bronz.

La masculin, tricolorii au reușit ”dubla” la 60 m garduri, unde Alex Ionuț Iconaru a cucerit aurul (7.77 secunde), cu un nou record al competiției, iar Alin Ionuț Anton a obținut argintul (7.78).

Adrian Garcea a ieșit învingător la 1.500 m (3:51.36), iar Răzvan Cristian Grecu s-a impus la triplusalt, cu 15,93 m, nou record al Campionatelor Balcanice Under-20.

Cristian Gabriel Voicu a câștigat medalia de bronz la 800 m (1:52.42).

La feminin, au stabilit noi recorduri ale competiției Marina Andreea Baboi, la 60 m (7 sec 45/100), și Andrea Miklos, la 400 m (54 sec 51/100).

Medalii de argint au cucerit Adina Ionela Amzucu, la săritura în înălțime (1,76 m), și Diana Ioana Țigănașu, la aruncarea greutății (14,62 m), în timp ce Georgiana Aniței și-a adjudecat bronzul la triplusalt (12,95 m).

La competiția internațională, care a fost la a doua ediție, au participat peste 200 de atleți din 17 țări. În clasamentul general pe medalii, Croația s-a aflat pe locul al doilea, cu trei medalii de aur, cinci de argint și patru de bronz. Bulgaria a terminat pe trei, cu trei medalii de aur, patru de argint și patru de bronz. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: