Home / Social / 433 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare asupra copiilor în județul Vaslui, anul trecut

433 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare asupra copiilor în județul Vaslui, anul trecut

Specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au instrumentat, anul trecut, 433 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare asupra copilului.

Au fost înregistrate 323 de cazuri de neglijare, 21 de abuz fizic, 59 de abuz emoțional și 30 de situații de abuz sexual.

“Ponderea cea mai mare a copiilor – victimă se înscrie în segmentul de vârstă 14 – 17 ani, cu 137 de cazuri, însă incidența acestui fenomen este semnificativă și în rândul copiilor din grupa de vârstă 10 – 13 ani, categorie la care au fost înregistrate 97 de cazuri. Majoritatea copiilor care au fost victime ale abuzurilor provin din mediul rural. Din totalul celor 433 de cazuri de abuz evaluate, 239 s-au finalizat cu prin separarea de familie, iar în situațiile în care s-a stabilit menținerea în mediul familial specialiștii noștri au monitorizat familiile în vederea îmbunătățirii abilităților parentale, în funcție de fiecare caz în parte”, a declarat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Ea a precizat că în patru cazuri a fost inițiată urmărirea penală a agresorului. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: