Home / Social / Politicienii, adevărate modele de inspirație: mărțișoare în formă de oaie, inspirate de ministrul Daea, și broșe cu perle, ”cum are doamna Viorica Dăncilă”

Politicienii, adevărate modele de inspirație: mărțișoare în formă de oaie, inspirate de ministrul Daea, și broșe cu perle, ”cum are doamna Viorica Dăncilă”

de Mihaela NICULESCU

Încă de la 1 februarie comercianții au început timid să expună mărțișoare, iar din weekend acestea au început să-și facă apariția în toate magazinele cu profil din oraș.

În general, modelele sunt aceleași, clasicii ghiocei, potcoave, trifoiul, coșarii, inimioarele, dar sunt și modele mai noi, cu care bârlădenii s-au familiarizat în ultimii doi – trei ani. Mărțișoarele cu bufnițe continuă să fie comercializate, chiar dacă nu mai sunt în trend, dar, la drept vorbind, gusturile nu se discută, iar trendurile nu sunt cunoscute chiar de toți clienții. Totuși, în spatele gablonzurilor cu șnur bicolor există ceva noutăți. Mărțișorul sub formă de broșă, de exemplu. Sau cel sub formă de fundă, cu pietre și perle, care aduce perfect cu broșele purtate de prim – ministrul Dăncilă. Eleganța e molipsitoare, iar o broșă la reverul sacoului, spre umăr, dă și distincție.

Printre mărțișoarele surpriză de anul acesta se află și mărțișorul sub formă de oaie. Simple sau cu pietre, oițele atrag atenția, mai ales după ce ministrul Daea le-a făcut atâta reclamă. Vânzătorii spun că bârlădenii, deocamdată, sunt doar interesați de modele și prețuri, dar nu și să cumpere. La această oră, în schimb, vânzările cele mai mari ale miniaturilor cu șnur sunt făcute către cei care au rude în străinătate și vor să le trimită din timp mărțișoare. De asemenea, cei mai timpurii cumpărători sunt și bârlădenii care locuiesc în străinătate și se află în această perioadă acasă. Aceștia cumpără zeci de mărțișoare, pe care să le ofere rudelor și cunoștințelor, patronilor, din țările în care lucrează.

Despre tradiția mărțișorului au început să afle și italienii, spaniolii, francezii, belgienii, chiar și brazilienii. Anul trecut, Ariel, tânărul brazilian care a studiat un an la Colegiul “Gheorghe Roșca Codreanu”, printr-un program inițiat de Clubul Rotary, a fost în vacanță la Bârlad. S-a întâmplat chiar în preajma zilei de 1 martie, așa că a cumpărat câteva zeci de mărțișoare, pe care le-a dus peste ocean, la el acasă, nu înainte de a le oferi prietenilor din orașul unde și-a petrecut un an din adolescență.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

de Dănuț CIOBANU  Zeci de pensionari au formulat contestații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: