Google+
Home » Sanatate » Cinci arși, în week-end, la Bârlad

Cinci arși, în week-end, la Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Compartimentul de Primire al Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad a avut parte de un sfârșit de săptămână fierbinte. Cinci arși, persoane tinere cu vârste între 9 și 25 de ani, victime ale neatenției, au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență.

Vineri, 9 februarie, puțin după ora 21.00, ambulanța SMURD a adus la CPU o fetiță de nouă ani din Gherghești, care suferise arsuri de gradele doi și trei pe ambele coapse. În urma consultului de specialitate medicii au decis transferarea pacientei la Iași. A doua zi, sâmbătă 10 februarie, la ora 19.30, s-a prezentat la Urgențe o tânără de 22 de ani din localitatea Gârdești, comuna Voinești, care prezenta arsuri de gradul doi pe față, ureche și gât. Femeia, care suferise aceste arsuri în timp ce făcea focul, a fost internată la secția Chirurgie Plastică, unde primește îngrijiri de specialitate.

Duminică, 11 februarie, medicii de gardă de la CPU au înregistrat alte trei cazuri noi de arși. O tânără de 25 de ani din Bârlad a fost adusă la ora 10.20 de ambulanța SMURD, în urma unei explozii. În timp ce făcea focul în casă, imediat ce a turnat motorină în sobă, a fost cuprinsă de flacără. Arsurile de gradul doi și trei i-au afectat 20% din suprafața corpului, fața, urechea dreaptă, gâtul, pieptul și mâna dreaptă. Pacienta a fost internată la secția de Chirurgie Plastică și se reface pe patul de spital.

Cel de-al doilea caz de duminică este cel al unei adolescente de 17 ani din Hoceni. Tânăra s-a opărit cu apă clocotită și a ajuns la spital cu arsuri de gradele unu și doi pe antebraț, respectiv pe 3% din suprafața corpului. Și aceasta este internată tot la secția de Chirugie Plastică.

Ultimul caz înregistrat de medicii de la CPU în weekendul trecut a fost cel al unei femei de 24 de ani din Ciortolom, comuna Tutova, victimă a exploziei centralei termice a casei sale. Pacienta a fost transportată la spitalul din Bârlad pentru îngrijiri medicale de urgență specifice rănilor produse de arsuri.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: