Google+
Home » Justitie » Potop de amenzi pentru șoferii și pietonii vasluieni

Potop de amenzi pentru șoferii și pietonii vasluieni

Pe parcursul săptămânii trecute, în cadrul acțiunilor organizate pe raza județului Vaslui, polițiștii vasluieni de la Rutieră au aplicat 643 de sancțiuni contravenționale.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat pe parcursul săptămânii trecute acțiuni în sistem integrat, pe raza județului, care au avut drept scop prevenirea evenimentelor rutiere, conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a încălcării regulilor de circulație și, mai ales, creșterea încrederii populației și asigurării vizibilității elementului polițienesc.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 589 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile privind circulația pe drumurile publice și alte 54 de sancțiuni la alte acte normative.

95 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză, 11 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, șapte pentru depășire neregulamentară, nouă pentru neacordare prioritate pietoni, șase pentru neacordare prioritate vehicule, 34 pentru abateri pietoni, 14 pentru abateri bicicliști, iar restul la alte acte normative. Totodată, polițiștii au reținut 50 de permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat nouă infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care opt pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și una pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană fără permis de conducere. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: