Google+
Home » Administratie » Noua copertină a Pieței ”Sf. Ilie” din Bârlad are două mari calități: a costat peste 35.000 de euro și plouă prin ea!

Noua copertină a Pieței ”Sf. Ilie” din Bârlad are două mari calități: a costat peste 35.000 de euro și plouă prin ea!

de Mihaela NICULESCU

Cea mai recentă investiție în Piața “Sfântul Ilie” este și una dintre cele mai așteptate, atât de precupeți, cât și de cumpărători: schimbarea copertinei vechi și uzate prin care de ani de zile curgea apa. Copertinei roșie de poliplan, care deranja ochiul cumpărătorului, i-a luat locul una nouă, de culoare gri deschis, mai rezistentă, din policarbonat, care a costat peste 35.000 de euro, mai exact 160.000 lei.

Clienții pieței spun că noua copertină e mai plăcută ochiului și că nu-i mai duce în eroare atunci când cumpără roșii sau alte legume. Vechea copertină făcea ca legumele și fructele să pară mai coapte decât erau în realitate. Dacă cei care își fac aprovizionarea din Piața “Sfântul Ilie” sunt mulțumiți de înlocuirea copertinei, piețarii nu au scăpat de blestem. Și asta pentru că în continuare îi plouă în cap.

Veniți mâine – poimâine când plouă să vedeți cum picură apa pe marfă, încât trebuie să stăm cu celofane să nu ne strice produsele. E bine că s-a schimbat copertina, dar pe noi nu ne interesează culoarea, ci să fim protejați atunci când plouă. Ne-am săturat de câtă ploaie am avut parte cât a fost domnul Ciochină director (Vasile Ciochină, fostul director – n.r.)”, ne-a declarat, cu năduf, o comerciantă de legume.

Iulian Bîca, directorul Direcției Administrației Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor, spune că lucrările de montare a copertinei nu au fost finalizate, cu toate că au trecut două luni de când au început. De îndată ce vremea se va încălzi se vor realiza și îmbinările copertinei în anumite porțiuni ale acoperișului, astfel că din primăvară comercianții și clienții vor putea fi protejați de ploi și ninsori. Directorul pieței a specificat însă că dacă schimbarea copertinei a fost posibilă, închiderea pieței rămâne doar un deziderat. Nu putem să închidem piața pentru a asigura un confort mai bun, întrucât ISU nu permite efectuarea acestei investiții decât în anumite condiții, pe care piața nu le poate respecta. Este nevoie de compartimentare antiincendiu, un rezervor propriu de apă și de ridicarea unui zid de șase metri între hală și chioșcurile din piață. În aceste condiții suntem nevoiți să rămânem deocamdată cu piața așa cum este, fără pereți protectori“, a explicat Iulian Bîca.

 

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: