Home / Administratie / Cine să ne mai înțeleagă? Bârlădenii nu vor să fie furați la cântar, dar nici să-i prindă pe hoți!

Cine să ne mai înțeleagă? Bârlădenii nu vor să fie furați la cântar, dar nici să-i prindă pe hoți!

de Mihaela NICULESCU

Bârlădenii strigă sus și tare că sunt furați la cântar, dar atunci când e vorba să dea o mână de ajutor pentru prinderea hoților, se dau în lături. O echipă formată din reprezentanți ai pieței din Bârlad, care face periodic controale pentru depistarea furtului la cântar, s-a trezit duminică în situația de a nu-i putea surprinde pe picior greșit pe comercianții din piață.

Ajunși în fața tarabelor, de unde clienții cumpărau fructe și legume, reprezentanții pieței s-au lovit de refuzul acestora de a li se verifica marfa cumpărată, cu cântarul de control al pieței. Clienții s-au arătat nemulțumiți de faptul că au fost rugați să meargă la cântarul de control cu fructele și legumele cumpărate, spunând că nu au timp de pierdut cu așa ceva.

Cetățenii nu pot fi obligați, dar simțul civic ar trebui să-i facă mai cooperanți în relația cu cei care vor în fond să-i ajute. Este ciudat că de șase luni, de când s-a schimbat conducerea pieței, nu au fost făcute decât zece reclamații pentru furtul la cântar. Printre cei nemulțumiți de comerțul ilicit a fost și un bârlădean, care ajuns acasă s-a trezit că în loc de 12 kilograme de cartofi nu avea decât opt kilograme în sacoșă. S-a întors în piață, dar sesizarea sa nu a fost soluționată, întrucât proba era neconcludentă. Altfel ar fi stat lucrurile dacă, în loc să ducă acasă cumpărăturile, ar fi mers direct la cântarul de control amplasat în piață.

După cum se laudă administrația pieței, cazurile de furt la cântar s-au mai rărit, mai ales datorită controalelor frecvente. Problema este că atunci când află că echipa de control e în acțiune, vestea este rapid transmisă fraților de tarabă, astfel încât își iau toate măsurile de precauție. În această situație o cooperare între bârlădeni și Administrația Pieței ar fi de dorit.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Investiții de milioane de lei în cel mai select bulevard al municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Bulevardul Traian ...

Consiliul Județean Vaslui investește în modernizarea Poligonului de la Delea

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Municipiul Vaslui s-a umplut de culoare, după pornirea iluminatului festiv

Iluminatul festiv specific sărbătorilor de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: