Google+
Home » Social » Veterani de război refuzați în mijloacele de transport, deși beneficiază de gratuitate

Veterani de război refuzați în mijloacele de transport, deși beneficiază de gratuitate

Reprezentanții Filialei Asociației Naționale a Veteranilor de Război (ANVR) Vaslui susțin că mai mulți veterani de război din județ nu sunt lăsați să circule cu microbuzele, deși, potrivit legii, beneficiază de călătorii gratuite cu astfel de mijloace ale operatorilor de transport.

Potrivit ANVR Vaslui, transportatorii refuză să mai accepte gratuitatea pentru călătorii veterani de război, văduve de război sau văduve de veterani de război, deoarece nu li s-au decontat banii pe serviciile prestate pentru aceste categorii de persoane în ultimii trei ani.

“Sunt trei ani de când transportatorii nu și-au primit acești bani. Practic, veteranii primesc degeaba biletele de transport, dacă ele nu-și ating scopul pentru care au fost emise. S-a ajuns la situații umilitoare în care șoferii le rup sau le aruncă biletele sau nu îi lasă pe beneficiari să urce în mijloacele de transport. Unii transportatori îi lasă pe veterani să călătorească fără bilet, doar pentru că le este milă, dar în cele mai multe cazuri ei nu sunt primiți în mijloacele de transport dacă nu plătesc. Sperăm să audă cineva și situația aceasta să fie rezolvată”, a declarat ieri col. Marin Costea, secretarul Filialei ANVR Vaslui.

La nivelul județului Vaslui sunt 580 de veterani de război, 20 de văduve de război și aproximativ 2.200 de văduve de veterani de război. Conform legii, veteranii de război beneficiază de 12 bilete gratuite pentru transport CFR, 24 de bilete gratuite pentru călătorii cu alte mijloace de transport și gratuitate pentru transportul în comun, în cazul celor din mediul urban. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: