Home / Social / Cursuri suspendate în șase unități de învățământ din cauza drumurilor înzăpezite și a lipsei curentului

Cursuri suspendate în șase unități de învățământ din cauza drumurilor înzăpezite și a lipsei curentului

Sute de elevi din mai multe comune din județ s-au putut bucura din plin de iarnă după ce conducerile școlilor au decis suspendarea cursurilor din cauza drumurilor înzăpezite. De asemenea, nu s-a mai făcut carte, cel puțin la primele orele ale dimineții, la unitățile de învățământ din Gara Banca și Popeni din cauza lipsei curentului, întrerupt tot din cauza ninsorilor abundente, care alimentau centralele termice.

Directorii a patru școli din județ au decis, joi, suspendarea cursurilor pe motiv că drumurile sunt impracticabile, ceea a făcut imposibil accesul microbuzelor școlare cu elevi către unitățile de învățământ. Potrivit situației comunicată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, au fost închise școlile din Ghergheleu (Codăești) Fundu Văii (Lipovăț), unde învață 112 elevi, Tomești (Pogana), cu 43 de elevi de ciclu primar și Fruntișeni. În unitățile de învățământ din Gara Banca, acolo unde trebuiau să ajungă la cursuri 105 elevi de ciclu primar și 85 de gimnaziu, și Popeni (Zorleni), cursurile au fost suspendate în cursul dimineții din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică ca urmare a problemelor apărute în rețea tot din cauza ninsorilor abundente.

Cursurile s-au putut relua doar la școala din Popeni, imediat după realimentarea cu energie electrică a unității de învățământ. De asemenea, la Școala Gara Banca, acolo unde se învață în trei schimburi, elevii din ultimul schimb vor merge cel mai probabil la cursuri. Și la școala din Tomești s-ar putea învăța după-amiază dacă se va reuși deszăpezirea drumului spre unitatea de învățământ”, ne-a declarat inspectorul pentru management școlar din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Elevii ale căror școli au fost închise vor trebui să recupereze cursurile, în baza unui program stabilit de către conducerile unităților de învățământ. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un bărbat din Bălțați și-a înjunghiat fratele după o ceartă la băutură

A trecut razant pe lângă ...

Peste 2.000 de cupluri din județul Vaslui s-au căsătorit în anul trecut

În perioada ianaurie – octombrie ...

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: