Home / Administratie / Prefectul solicită luarea de măsuri, după ce unor salariați de la pașapoarte și permise li s-au redus veniturile

Prefectul solicită luarea de măsuri, după ce unor salariați de la pașapoarte și permise li s-au redus veniturile

Prefectul județului Vaslui, Eduard Popica, a declarat ieri că va solicita luarea de măsuri în cazul unor salariați de la serviciile de pașapoarte și înmatriculări și permise auto, care au avut luna aceasta veniturile salariale diminuate.

Oficialul a precizat că va merge personal la cele două servicii pentru a vedea situația fiecărui salariat în parte, după care se va deplasa la Ministerul Afacerilor Interne, unde va solicita remedierea situației.

“Am identificat această situație atunci când Serviciul Contabilitate a finalizat editarea fluturașilor pentru angajații de la Serviciul de Pașapoarte și Serviciul de Înmatriculări și Permise. Într-adevăr, este o scădere a veniturilor. Voi merge personal la cele două servicii, pentru a identifica cu exactitate, punctual, pe fiecare salariat în parte. Este vorba despre agenții de poliție, nu și despre personalul contractual sau despre ofițeri. În cursul săptămânii viitoare voi merge la București la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a găsi o soluție, în vederea rezolvării acestor probleme. Nu este o situație plăcută, dar să sperăm că, așa cum am găsit de multe ori rezolvări, vom găsi și de data aceasta”, a afirmat Eduard Popica.

Prefectul a mai spus că, din informațiile pe care le are, scăderea veniturilor este cauzată de faptul că un spor de 15% pe care angajații îl primeau până acum a fost introdus în salariul brut, motiv pentru care au intervenit unele diferențe salariale.

Cele două servicii aflate în subordinea Instituției Prefectului funcționează cu un deficit de personal, iar unii salariați au anunțat deja că, în cazul în care problema nu le va fi soluționată, vor solicita transferul în cadrul altor structuri ale MAI. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cinci mașini avariate de un șofer beat pe o stradă din municipiul Vaslui

Nu mai puțin de cinci ...

Noul prefect Gologan a depus jurământul! Momentul, marcat cu o cupă de șampanie 

Noul prefect al județului, Mircea ...

UAT-urile din județul Vaslui au primit în acest an peste 10 milioane de lei

de Dănuț CIOBANU Consilierii județeni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: