Google+
Home » Social » Un câine zace mort în centrul Bârladului, de două luni de zile

Un câine zace mort în centrul Bârladului, de două luni de zile

de Mihaela NICULESCU

Bârlădenii care au tranzitat în ultimul timp străduța pe care se află Centrul de Transfuzii Sanguine au avut parte de o imagine mai puțin plăcută. Leșul unui câine zace de mai bine de două luni într-o curte, proprietate privată, situată în apropiere de centrul orașului. Nimeni nu a luat nicio măsură.

Patrupedul a fost învelit cu o cârpă, deasupra căreia un iubitor de câini milos a pus și o piatră, pentru a nu o lua vântul. Asta, probabil, acum două luni, când patrupedul dădea semne de boală. Între timp câinele a murit și a rămas în aceeași poziție, dând impresia că doarme. L-a mângâiat soarele, l-a bătut vântul, l-a nins și l-a plouat și timp de aproape două luni nimeni n-a observat nimic. Sau dacă a observat nu a luat niciun fel de atitudine și nu a anunțat nicio autoritate. Ieri zăcea la fel ca și la început de ianuarie, iar imaginea nu era una tocmai potrivită, mai ales că vizavi se află clasele în care se pregătesc elevii Școlii de Muzică, iar alături, la câțiva metri Grădinița nr. 5.

Revoltător este și faptul că leșul câinelui reprezintă un potențial focar de infecție pentru cei din zonă, dar mai ales că bârlădenii nu au niciun fel de reacție în fața acestor situații, niciun fel de respect pentru animale, cu toate că foarte mulți se declară iubitori de animale. Unde au fost iubitorii de câini din Bârlad două luni de zile, cei care merg cu sacoșele pline de granule să hrănească pisicile și câinii din oraș?

De regulă, atunci când un câine este găsit mort pe spațiul public, datoria cetățeanului sau al oricărei instituții este să anunțe serviciul de salubritate. În cazul de față era mai greu de rezolvat problema, dar nu imposibil. Perimetrul pe care se află leșul este proprietate privată, proprietatea S.C Paloda. Reporterul Est News a adus la cunoștința Primăriei Bârlad aspectul, iar ieri aceasta a contactat conducerea societății pentru a ridica de pe proprietatea sa leșul câinelui.

Paloda nu a avut nicio reacție. Câinele era tot acolo și în această dimineață, acoperit de zăpadă.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: