Home / Justitie / Scandal uriaș între fostul iubit al unei profesoare din Pogonești și polițistul din comună, acuzat că l-a băgat în spital

Scandal uriaș între fostul iubit al unei profesoare din Pogonești și polițistul din comună, acuzat că l-a băgat în spital

de Mihaela NICULESCU

Un bărbat de 28 de ani din comuna Săcel, județul Maramureș, face declarații zguduitoare. Acesta spune că a fost lovit de un polițist din comuna Pogonești atât de tare încât a căzut inconștient la pământ, zăcând câteva minute. Victima spune că are dureri insuportabile de cap și, după ce medicul legist a stabilit că are nevoie de 18 zile de îngrijiri medicale, a început demersurile în instanță, pentru ca polițistul să plătească pentru fapta sa incalificabilă.

Silviu Buder lucrează în Germania de mai mulți ani. În luna ianuarie a venit în țară, chemat de fosta prietenă,o profesoară din Pogonești, pentru a discuta anumite probleme personale. Cei doi și-au dat întâlnire în fața școlii. Taxiul care l-a dus pe bărbat la locul întâlnirii , a ajuns mai devreme, așa că a coborât cu gândul de a o aștepta pe fosta prietenă să vină cu autobuzul de la Bârlad, unde locuiește. Înainte de a se întâlni cu aceasta a avut parte de o scenă incredibilă. El susține că a fost lovit de un polițist, atât de tare încât și-a pierdut conștiența.

Imediat după ce m-am dat jos din taxiul cu numărul VS 88 TFS, pe care l-am luat din Bârlad, a apărut un polițist dintr-un break negru, mașină civilă, care a venit glonț la mine, cerându-mi să-i arăt buletinul, însă fără a se legitima. I-am spus că nu am buletinul nou, că este în curs de reînnoire și i-am dat buletinul vechi, care încă mai era valabil câteva zile. Am tras concluzia că polițistul mă aștepta acolo pentru că fosta mea prietenă îi spusese că voi fi acolo. Am vrut să intru pe ușa școlii, dar polițistul mi-a luat-o înainte și când am dat să intru și eu mi-a izbit cu putere ușa în cap și am căzut inconștient la pământ. Am reușit apoi să mă ridic, amețit de cap, și abia am ajuns la taxi, taximetristul văzând clar că mă clătinam. Mă durea îngrozitor capul în partea stângă și umărul stâng. Nu am reușit să aflu cine era polițistul venit special să mă lovească. Știu doar atât, că era un om la 1.80 metri, cărunt și slăbuț”, a mărturisit pentru Est News Silviu Buder.

18 zile de îngrijiri medicale

De frică să nu fie din nou agresat de polițist, Silviu Buder declară că a preferat să meargă la spitalul din Baia Mare, la el în județ, pentru a se interna și pentru a obține certificat medico-legal. În urma examinării, medicul legist de acolo i-a eliberat certificat medico-legal pentru 18 zile de spitalizare, cu posibilitate de prelungire. Bărbatului i s-a recomandat și o examinare RMN, pentru stabilirea exactă a diagnosticului. În urma investigațiilor inițiale, s-a constatat că Silviu Buder prezenta o fisură parietală stângă.

Mi-e teamă de ce îmi vor putea găsi medicii după examinarea RMN. Spun asta pentru că mă doare îngrozitor capul și am momente în care sunt confuz, las aragazul deschis sau uit ce vreau să fac. Nu am fost însă să fac examenul RMN pentru că am fost prins cu demersurile la Parchet și la Poliție. Nu vreau să las lucrurile așa. Am depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui și ieri am fost la Doru Panțîru, comandantul poliției Vaslui, unde am dat o declarație ce a primit număr de înregistrare”, a mai spus Silviu Buder.

Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui a început o anchetă în acest sens.

Persoana în cauză, respectiv Silviu Buder, s-a prezentat în audiență și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui a dispus verificarea cu privire la aspectele sesizate de bărbat, care susține că ar fi fost victima agresiunii unui polițist din Pogonești”, a declarat Silvia Manta, purtător de cuvânt la IPJ Vaslui.

Întrucât ancheta se află în desfășurare, reprezentanții IPJ Vaslui nu au dezvăluit numele polițistului implicat. Precizăm că cei trei polițiști care lucrează la Postul de poliție din comuna Pogonești sunt: Mihai Vlad Pătrașcu, Bogdan Ionuț Ignat și Bogdan Balan. Acesta din urmă este și șeful de post din comună.

Acuzații și la adresa fostei iubite, profesoară în Pogonești

Bărbatul care aduce grave acuzații polițistului din Pogonești povestește că toate problemele pe care le-a avut cu Poliția și instanța în ultimul timp pornesc de la fosta prietenă, care a vorbit în dreapta și în stânga că ar fi un om periculos, violent și că se teme pentru siguranța ei. Bărbatul spune că toate aceste comentarii sunt neadevărate și că el s-a comportat cât se poate de frumos cu ea în cele nouă luni cât au fost prieteni. Recunoaște însă că a vorbit mai dur cu ea după ce femeia i-a înjurat părinții.

Nu am dat niciodată în ea, țineam la ea, iar eu sunt un om serios și atunci când intru într-o relație mă implic total, sunt corect. Nu am bruscat-o niciodată, nu am lovit-o, poate i-am reproșat uneori, mai răstit, că adresa familiei mele cuvinte nepotrivite. Am ajutat-o și financiar, i-am dat 3.000 euro. Nu am avut nicio pretenție să mi-i dea înapoi. Ea m-a chemat la Pogonești pentru că a vrut să discutăm pe seama procesului pe care actualul său prieten îl are în instanță. Probabil a dorit să îmi retrag plângerea sau m-a chemat ca polițistul să îmi bage mințile în cap, să îmi aplice o corecție pentru că l-am dat în judecată pe actualul său prieten. În august 2017 am făcut plângere penală, după ce Cristinel Iordache Pădurariu, actualul prieten, profesor de sport la Colonești, județul Bacău, m-a atacat cu cuțitul, pe o stradă din Bârlad”, a mai adăugat Silviu Buder. Acesta a ținut să menționeze că tot anul trecut în toamnă s-a trezit că fosta sa prietenă a depus plângere pe numele său, motivând că este violent și periculos. Dosarul însă a fost clasat din lipsă de probe.

Silviu Buder lucrează de mai mulți ani cu acte în regulă în Germania și spune că din cauza proceselor va fi nevoit să-și neglijeze periodic munca, să vină în România ori de câte ori are termen și trebuie să se prezinte în instanță. Este hotărât să meargă până la cel mai înalt nivel pentru a i se face dreptate, după ce a fost lovit cu intenție de un polițist din județul Vaslui. Nu concepe să piardă acest proces și spune că va cere despăgubiri mari, de 200.000 euro, polițistului din Pogonești, întrucât nu concepe ca un om al legii să atenteze la viața și sănătatea cetățenilor pe care în mod normal ar trebui să îi apere.

Am tot auzit vorbindu-se în presă despre polițiști violenți, dar nu am crezut niciodată că voi ajunge să fiu eu, la rândul meu, victima unui polițist. Îi voi cere polițistului, al cărui nume nu l-am aflat încă, 200.000 de euro despăgubiri, nici mai mult, nici mai puțin. Absolut toți banii îi voi dona unui azil de bătrâni. Este incalificabil ce se întâmplă, mai ales în comunele țării și cred că toți românii care pățesc la fel ca mine trebuie să lupte pentru a li se face dreptate, pentru că polițiștii sunt plătiți din banii noștri, din munca și sudoarea noastră. Numai eu știu cum muncesc în construcții în Germania, ca statul român să încaseze bani și de la mine, bani care ajung și în buzunarele polițiștilor”, a concluzionat Silviu Buder.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: