Google+
Home » Justitie » (Video, Foto) La un pas de tragedie: un microbuz cu 11 persoane s-a răsturnat

(Video, Foto) La un pas de tragedie: un microbuz cu 11 persoane s-a răsturnat

de Daniel MICU

Iarna l-a luat prin surprindere pe șoferul unui microbuz care se îndrepta azi-noapte spre Chișinau și care a fost la un pas de tragedie pentru ca nu a adaptat viteza la condițile de drum.

Pe DE 581, pe raza localitatii Cretesti, masina in care se aflau 11 persoane (inclusiv soferul), s-a rasturnat in afara carosabilului si numai printr-o minune nimeni nu a fost ranit.

„La fata locului s-au deplasat echipaje ale IJSU, IPJ Vaslui si de la Ambulanta. E vorba de un microbuz cu 11 cetateni din Republica Moldova, care se indreptau dinspre Bucuresti spre Chsinau. Niciunul nu a fost ranit, o singura persoana a necesitat interventii minore, dar nu a fost nevoie sa fie transportata la spital. Se fac cercetari la fata locului, iar din primele informatii, se pare ca accidentul s-ar fi produs pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum. Drumul este circulabil, dar se circula in conditii de iarna”, a declarat Eduard Popica, prefectul judetului Vaslui.

Oamenii dormeau in momentul producerii accidentului si nu stiu cum s-a intamplat totul. S-au trezit unul peste altul si, buimaciti, au spart geamurile. Asa au reusit sa iasa unul cate unul pana la sosirea pompierilor, care s-au asigurat ca nu exista niciun pericol.

„Nu stiu ce s-a intamplat. Eu dormeam. Ne-am trezit in rapa asta. Am spart geamurile si am iesit cate unul. Toti eram bine. Oamenii si-au continuat drumul cu alte masini care mergeau spre Chisinau. Ne-am speriat, va dati seama! Nu stiu daca a avut viteza. Posibil!”, a spus unul dintre pasageri.

In timp ce politistii faceau masuratori la fata locului, pasagerii si-au continuat drumul cu ajutorul soferilor care se indreptau catre Albita. Traficul in zona s-a desfasurat pe un singur sens, pe toata durata anchetei. Tot in apropiere de vama, la scurt timp, un tir a ramas inzapezit pentru ca nu era echipat pentru iarna, iar traficul s-a desfarurat de asemenea, pe un sens, pana la remedierea situatiei. Au mai fost si tamponari minore, din cauza vremii nefavorabile.

 

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: