Google+
Home » Administratie » Municipiul Vaslui are buget pentru acest an: 16 milioane de lei investiții, 91 de milioane de lei pentru funcționare

Municipiul Vaslui are buget pentru acest an: 16 milioane de lei investiții, 91 de milioane de lei pentru funcționare

Consiliul Local Vaslui a aprobat, în ședința ordinară din această lună, bugetul de venituri și cheltuieli din acest an, considerat mulțumitor de autorități. Din cele 100 de milioane de lei care vor intra în visteria primăriei ca venituri, 16,2 milioane de lei vor merge către dezvoltare, restul, la care se adaugă și excedentul bugetar de 7,3 milioane de lei de anul trecut, mergând către funcționarea aparatului propriu, a serviciilor din subordine, a unităților de învățământ și, nu în ultimul rând, pentru asigurarea curățeniei în oraș.

Municipiul Vaslui are, de joi, bugetul propriu cu care va funcționa și se va putea moderniza în acest an. Consilierii locali au votat, după îndelungi dezbateri în comisii și în ședința de plen, sumele ce se vor încasa și cheltui în 2018. Astfel, veniturile sunt estimate la 100 de milioane de lei, în timp ce cheltuielile se vor ridica la 107,4 milioane de lei, diferența de 7,4 milioane de lei provenind din excedentul bugetar de anul trecut. Deși cea mai mare parte din sumă, respectiv 91,1 de milioane de lei, va merge către funcționare, cu servicii, societăți și unități din subordine, executivul a prevăzut un buget consistent și pentru capitolul ”dezvoltare”, adică 16,2 milioane de lei. Comparativ cu ultimii doi ani, suma este cu 12 milioane de lei mai mare în această direcție. Cei mai mulți bani vor merge către viitorul bazar și târg auto, pentru anul acesta fiind prevăzută suma de patru milioane de lei, adică un sfert din totalul bugetului alocat pentru investiții.

Am lucrat serios la proiectul de buget cu colegii mei. Cred că pentru actuala etapă de dezvoltare a municipiului bugetul este suficient pentru a asigura funcționarea comunității. Nu ne vom închide la sfârșitul anului cu aceste venituri, pentru că vor fi și alte surse atrase din bani europeni sau din venituri proprii la care sunt convins că vom avea o creștere. Toate aceste sume vor fi trecute în buget, la venituri, la timpul oportun”, a declarat în timpul ședinței primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Dezbaterile pe marginea bugetului au durat peste două ore în plenul ședinței, pe fondul numeroaselor nemulțumiri ale consilierilor locali PNL. De altfel, la vot, cei patru aleși liberali au votat împotrivă, fără, însă, a putea bloca aprobarea acestui punct de pe ordinea de zi, în condițiile în care au existat 16 voturi ”pentru” ale consilierilor PSD și ALDE. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: