Google+
Home » Invatamant » Proteste ale profesorilor pentru că nu și-au primit salariile la timp. În județul nostru nu ar exista întârzieri

Proteste ale profesorilor pentru că nu și-au primit salariile la timp. În județul nostru nu ar exista întârzieri

Zeci de cadre didactice au protestat la Ministerul Educației nemulțumite că nu și-au primit salariile la timp, pentru a doua lună consecutiv. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Vaslui susțin că profesorii din județul nostru și-ar fi primit cu toții banii la timp, la mijlocul acestei săptămâni, conform noii date de salariu stabilită de la începutul anului.

O parte dintre cei care lucrează în învățământ se pare că au în continuare probleme în ceea ce privește plata la timp a salariilor. În consecință, zeci de cadre didactice au protestat, joi, la Ministerul Educației, cerând explicații șefilor învățământului românesc. Din fericire, cel puțin după cum susțin reprezentanții Inspectoratului Școlar Vaslui, la nivelul județului Vaslui nu ar exista întârzieri la achitarea lefurilor. Practic, toți cei aproximativ 7.000 de angajați din sistemul de învățământ vasluian și-ar fi primit banii pe 14 februarie, noua dată de salariu stabilită de către Ministerul Educației odată cu trecerea plății salariilor la Inspectoratul Școlar.

Din datele pe care le avem, nu există cazuri de neplată a salariilor. Cel puțin la noi nu au ajuns reclamații în acest sens de la unitățile de învățământ din teritoriu. S-au făcut la timp toate demersurile astfel încât plata salariilor să se realizeze la data stabilită de către minister”, ne-a declarat contabilul șef al ISJ Vaslui, Smărăndița Ignat.

Luna trecută, salariile profesorilor din județul Vaslui s-au achitat cu o întârziere de mai bine de o săptămână, după ce Ministerul Educației a scos primăriile din circuitul plății lefurilor către personalul din învățământ.(Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: