Home / Justitie / Atenție, vasluieni! Gestul care poate duce la „evaporarea” banilor voștri

Atenție, vasluieni! Gestul care poate duce la „evaporarea” banilor voștri

Memoria joacă feste multor persoane, însă unele soluții pentru a combate această problemă nu sunt deloc recomandate, când vorbim de bani. Pentru a nu uita codul PIN necesar scoaterii salariului/pensiei de pe cardurile bancare, unii vasluieni au obiceiul de a-și nota aceste date pe o hârtie, care se află de obicei în același loc cu cardurile. O mică neatenție poate duce însă foarte repede la o stare de disperare, în cazul în care banii dispar ca prin minune, după ce atât cardul bancar, cât și foaia cu PIN-ul sunt pierdute și găsite de o altă persoană.

Un vasluian era cât pe ce să o pățească zilele trecute. Acesta a pierdut două carduri bancare, puse într-un suport transparent din polietilenă, alături de un fragment de hârtie pe care erau consemnate patru cifre, reprezentând probabil codul PIN al unuia dintre carduri. Din fericire pentru el cel care le-a descoperit, joi, acoperite parțial cu zăpadă, a fost polițistul local Ionuț Hrincu, din cadrul Poliției Locale Bârlad. Acesta a predat de îndată cardurile băncii emitente, pentru a fi restituite celui care le-a pierdut.

Folosim acest prilej pentru a recomanda cetățenilor să nu păstreze laolaltă cu cardurile bancare și codul PIN, deoarece în cazul pierderii sau furtului, există pericolul de a fi efectuate operațiuni de extragere a banilor, înainte ca deținătorul de drept să realizeze ce i s-a întâmplat. Dacă totuși se întâmplă, sfatul nostru pentru păgubași este de a sesiza de îndată banca emitentă pentru a lua măsuri de prevenire a extragerilor frauduloase”, a spus Vasile Chelaru, director executiv al Poliției Locale Bârlad. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: