Home / Justitie / Dosar penal pentru că deținea un permis de conducere nepotrivit

Dosar penal pentru că deținea un permis de conducere nepotrivit

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privința unui bărbat cu cetățenie moldovenească și bulgară, care conducea un ansamblu de vehicule deși permisul de conducere valabil deținut nu îi dădea dreptul.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a încercat, vineri, să treacă frontiera la volanul unui ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca Chrysler Voyager și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. La controlul de frontieră însă, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii au constatat că Serghei N. este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoriile „A, B, C” , iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria „E”.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a preluat ansamblul de vehicule din localitatea Rîșești și l-a condus până în punctul de frontieră, deși avea cunoștință că permisul de conducere valabil deținut nu îi dădea dreptul.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

Fostul subprefect Sergiu Marian, eliberat condiționat de Judecătoria Vaslui. DNA a contestat din nou măsura

Fostul subprefect Sergiu Marian a ...

Arme ilegale și muniție găsite de polițiști la un vasluian

Un bărbat în vârstă de ...

%d blogeri au apreciat: