Google+
Home » Social » Episcopia Hușilor va intensifica activitățile de întrajutorare a celor necăjiți

Episcopia Hușilor va intensifica activitățile de întrajutorare a celor necăjiți

Conducerea Episcopiei Hușilor și-a propus ca, în acest an, să intensifice activitățile de întrajutorare a celor aflați în situații precare din punct de vedere material. De altfel, și în 2017, instituția a ajutat atât elevii, prin burse școlare, cât și o serie de unități de învățământ din județ, precum și peste 700 de persoane din mai multe parohii.

Categoriile sociale defavorizate din județul nostru vor beneficia de un mai mare sprijin din partea Bisericii în acest an. Decizia a fost luată în cadrul Adunării Eparhiale a Episcopiei Hușilor, la care, pe lângă cei din fruntea instituției, au participat și membri acestui for consultativ din care fac parte, cu preponderență, primari și oameni de afaceri.

”Mi-am propus, încă din momentul alegerii, ca prin toate activitățile pe care le facem la nivelul Eparhiei, să aducem un plus de lumină, un plus de bucurie, de mai multă credință pentru cei pe care îi slujim. (…) Dorim ca la nivel de Eparhie să intensificăm activitățile cu caracter social-filantropic. Trebuie să oferim o mână întinsă tuturor celor care au nevoie și sunt în situații precare din punct de vedere material. De la sine se înțelege că noi vom acorda suportul spiritual, de asistență duhovnicească, însă trebuie să facem ceva concret pentru toți cei care au nevoie de ajutor”, a declarat episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie.

De altfel, în rapoartele prezentate în cadrul adunării, s-a făcut cunoscută activitatea cultural-educațională, filantropică și edilitară desfășurată în anul 2017. În această direcție, s-au făcut eforturi pentru prevenirea abandonului școlar, prin acordarea de burse lunare elevilor cu o situație materială dificilă, atât prin programul „Brațele părintești”, cât și din partea mai multor parohii. De asemenea, au fost sprijinite mai multe școli și grădinițe din mediul rural cu mobilier școlar adecvat și cu rechizite pentru copii, precum și prin concursurile, școlile de vară și excursiile care s-au organizat pentru ei. Nu în ultimul rând, în cadrul adunării s-a evidențiat relația dintre Biserică și rezidenții Centrelor Medico-Sociale de la Băcești și Giurcani, de la Azilul de bătrâni Huși și de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, aceștia fiind vizitați, consiliați și sprijiniți material de către episcopul Ignatie și numeroși preoți din Eparhie.

Prin intermediul parteneriatelor încheiate de Preasfințitul Ignatie cu parohiile ortodoxe române din Coventry, Leeds, „Sfântul Nicolae” Londra, și „Sfântul Nicolae” Calway – Irlanda, s-au primit ajutoare, constând în haine, încălțăminte, obiecte de igienă personală, rechizite, jucării și dulciuri, care au fost oferite la peste 700 de persoane din parohiile Giurcani, Țifu, Voinești, Zizinca, Știoborăni, Bârzești și Știoborăni. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: