Google+
Home » Social » Firme amendate de ITM pentru că foloseau muncitori ”la negru”

Firme amendate de ITM pentru că foloseau muncitori ”la negru”

Inspectorii de muncă au depistat, în ianuarie, trei societăți comerciale în cadrul cărora lucrau șase muncitori fără forme legale de angajare.

Amenzile aplicate au fost de 60.000 de lei, câte 10.000 de lei pentru fiecare muncitor care lucra „la negru”. Potrivit Inspectoratului Territorial de Muncă (ITM) Vaslui alți patru angajatori au fost amendati cu 5.000 de lei pentru nerespectarea legilor in domeniul relațiilor de muncă.

În perioada următoare, conform planului anual de control și al programului cadru de acțiuni, vom demara controale pe toate domeniile de activitate. La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui se vor desfășura acțiuni de informare și conștientizare cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, aplicarea prevederilor derogării de la Legea 62/2011 prin art VII din OUG nr 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative, registrul de evidență a salariaților și transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată “, ne-a declarat Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: