Home / Social / Răsturnare de situație! Bărbatul care a acuzat un polițist că l-a bătut, contrazis de martori!

Răsturnare de situație! Bărbatul care a acuzat un polițist că l-a bătut, contrazis de martori!

de Mihaela NICULESCU

Reacții după publicarea în cotidianul Est News de joi, 15 februarie, a articolului despre maramureșeanul care aducea acuzații grave la adresa unui polițist care l-ar fi lovit cu ușa în cap la intrarea în școala din Pogonești, unde este profesoară fosta lui prietenă.

Atât profesoara (care a dorit să-i protejăm identitatea) cât și conducerea școlii au declarat pentru Est News că în școala din comuna Pogonești nu a avut loc niciun incident și că toate afirmațiile făcute de Silviu Buder sunt pure fabulații. Mai mult, femeia spune că se simte amenințată de acest bărbat care nu poate accepta că relația lor s-a terminat și încearcă pe toate căile să o contacteze în ciuda faptului că i s-a spus clar să-și vadă de viața lui.

Am rămas surprinsă când am citit în ziar declarațiile acestui om care nu acceptă că nu mai suntem prieteni. Nu l-a lovit niciun polițist. Totul e o minciună de la cap la coadă. Am citit că are certificat medico-legal. E posibil să fi avut altă altercație, dar nu are nicio legătură cu vreun polițist din Pogonești. În primul rând nu l-am chemat eu să vină la Pogonești, ci a venit singur din satul lui din Maramureș, și nu din Germania. I-am spus clar, încă de anul trecut, că vreau să pun capăt relației, dar el nu vrea să înțeleagă. De atunci, am fost hărțuită prin mesaje pe telefon, încât am fost nevoită să îmi schimb numărul. Mă caută continuu și nu reușește să mă contacteze, în ciuda încercărilor de a-mi afla numărul. Sună și la școală, dându-se drept altcineva, poate – poate află un număr unde să mă găsească”, ne-a povestit profesoara

Insistențele bărbatului au speriat-o pe femeie, care nu a mai stat pe gânduri și a apelat la ajutorul oamenilor legii: ”Din cauza amenințărilor pe care le primeam, începusem să mă tem pentru siguranța mea, iar în august, după ultima întâlnire cu el la Bârlad, am depus plângere la poliție. La înfățișarea dintre noi, polițitul i-a spus clar că nu are voie să mă mai caute sau să mă mai contacteze în vreun fel. Nu a fost emis pe numele său ordin de protecție, întrucât procurorul a considerat că mesajele nu sunt concludente și că e vorba doar de o obsesie, iar cazul a fost clasat.”, a mai spus profesoara din Pogonești, fosta prietenă a maramureșeanului.

Prezența taxiului la 7 dimineața lângă școală, într-o comună unde taxiurile sunt o raritate, i-a contrariat pe polițiști

Conducerea școlii din Pogonești cunoștea problema profesoarei și din dorința de a o proteja pe ea dar și personalul școlii, a adus la cunoștința polițiștilor din comună faptul că este hărțuită, astfel încât polițiștii să fie vigilenți pentru ca situația să nu degenereze.

Din cele declarate de tânăra profesoară, pe 25 ianuarie, la 7:30, un polițist aflat în patrulare a observat un taxi care a oprit in fața școlii, lucru extrem de rar, pentru că toți profesorii vin cu microbuzul. Întrucât observase o persoană străină de comună, polițistul i-a cerut să se legitimeze și l-a întrebat pe bărbatul străin de comună pe cine caută. Polițistul l-a condus pe maramureșean câțiva metri, până la grupul cadrelor didactice care veneau spre școală dinspre stație și l-a pus în legătură cu profesoara de care întrebase.

M-am întâlnit cu el, în afara școlii, și absolut tot ce am discutat într-un minut-două au auzit și colegele mele. Mi-a arătat pe telefon niște mesaje de amenințare, pe care i le-ar fi trimis prietenul meu actual. Evident, erau mesaje trimise de la alte adrese, chiar de către el, pe propriul cont de Facebook. I-am spus că orice probleme are, le va prezenta în instanță, după care, împreună cu colegele mele am plecat spre școală lăsându-l acolo împreuna cu domnul polițist.”, a mai povestit profesoara.

Aceasta a declarat că ulterior Silviu Buder i-a cerut polițistului pe un ton foarte civilizat să se legitimeze, după părerea ei doar pentru a-i afla numele, cu scopul de a-i face plângere penală. Polițistul i-ar fi spus să meargă la secția de poliție pentru a discuta mai comod, nu în drum. Bărbatul, care susține că a fost lovit de polițist cu ușa școlii, ar fi refuzat să meargă la poliție, preferând să se urce în taxiul cu care a venit de la Bârlad.

”Mă avertiza că dacă mă voi mărita cu altul, voi ajunge în scaun cu rotile

Profesoara l-a cunoscut pe maramureșean în august 2016, la mare, la o șaormerie din Constanța. Au ținut legătura pe internet și în august 2017 s-au revăzut. Femeia spune că observase cu ceva timp în urmă, din discuțiile online că prietenul ei era foarte posesiv, pătimaș si impulsiv. După ce în aprilie îi pusese în vedere ca după căsătorie să renunțe la postul de profesoară si să stea acasă, pe banii lui, femeia nu a putut să accepte așa ceva și a decis să încheie relația. Din acel moment, povestește profesoara, au început să curgă amenințările, iar aceasta a fost nevoită să depună plângere penală la poliție.

Primeam tot felul de amenințări, mai ales prin cunoscuți. Mă avertiza că dacă mă voi mărita cu altul, voi ajunge în scaun cu rotile. Nu am putut sta nepăsătoare, așa că fiind îngrijorată pentru siguranța mea, am depus plângere la poliție pentru a se lua masuri. Eu am o relație frumoasă cu altcineva și nu vreau să avem probleme din cauza acestui om.”, a mai precizat profesoara.

Fostul prieten al profesoarei a început să-i creeze necazuri și rivalului său, după cum ne-a povestit aceasta. Prietenul actual al profesoarei a devenit și el ținta amenințărilor, trezindu-se cu plângere penală, pe motiv că l-ar fi atacat cu cuțitul în luna august, la Bârlad. În luna octombrie, anul trecut, actualul prieten al profesoarei a aflat că are dosar penal pentru o faptă pe care nu a comis-o, omul nefiind în Bârlad în acea perioadă.

Procurorul nu a considerat periculoase acțiunile maramureșeanului

Din declarațiile tânărului cuplu, reiese că Silviu Buder a făcut plângere penală și unui polițist din Bârlad care se ocupa de soluționarea cazului. Nu a scăpat nici polițistul din Pogonești care l-a legitimat. Polițistul în cauză nu a putut face declarații, întrucât pe numele său a fost întocmit dosar penal și nici purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, deoarece ancheta este încă in derulare. Profesoara, care se simte amenințată, speră ca în cele din urmă instanța să-i dea câștig de cauză.

În urma plângerii pe care am făcut-o în august, procurorul a considerat că fostul prieten nu reprezintă nici un pericol pentru mine, fiind vorba doar de o obsesie a acestuia. Am contestat decizia procurorului, dar, din păcate, decizia a rămas neschimbată. Voi face din nou contestație, iar speranța mea se îndreaptă către judecătorul de cameră preliminară”, a mai spus profesoara.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Proiectul bazinului de înot din municipiul Vaslui va fi depus la finanțator

Proiectul construcției unui bazin de înot ...

2.000 de familii din județul Vaslui au pierdut în anul 2019 alocația de susținere

Numărul beneficiarilor de alocație pentru susținerea ...

12 cluburi ”Credo Impact”, deschise în județul nostru de Episcopia Hușilor pentru copiii din comunități

Nu mai puțin de 12 cluburi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: