Google+
Home » Sanatate » Din ce în ce mai mulți bolnavi de cancer în județul Vaslui

Din ce în ce mai mulți bolnavi de cancer în județul Vaslui

Numărul bolnavilor de cancer din județul Vaslui a crescut în ultimul an cu 236, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Dacă la sfârșitul anului 2016, la nivelul județului Vaslui erau în evidență 8.090 bolnavi de cancer, la finele anului 2017, erau înregistrate 8.326 de cazuri de tumori maligne, ponderea fiind deținută de cancerul de sân și cel de col uterin.

“’În ultimii ani, numărul cazurilor de cancer a crescut constant la nivelul județului Vaslui. La această dată sunt înregistrate 1.434 de cazuri de cancer la sân și 968 de cazuri de cancer de col uterin, dar avem un număr mare de bolnavi cu cancer de piele, în evidențe fiind 829 de astfel de pacienți”, a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.

Prin Compartimentul de Promovare a Sănătății, DSP a derulat o serie de campanii de luptă împotriva cancerului, fiind organizate acțiuni în care cetățenii au fost informați cu privire la importanța adoptării unui stil de viață sănătos și la necesitatea prezentării din timp la medic, având în vedere că, în cele mai multe cazuri, boala este descoperită mult prea târziu, când șansele de vindecare sunt reduse. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: