Google+
Home » Administratie » Soluție disperată pentru secțiile Pneumologie, Psihiatrie și Boli Infecțioase ale spitalului bârlădean

Soluție disperată pentru secțiile Pneumologie, Psihiatrie și Boli Infecțioase ale spitalului bârlădean

de Mihaela NICULESCU

Un spital modular. Aceasta este soluția la care s-a gândit primarul Dumitru Boroș pentru mutarea secțiilor Pneumologie, Psihiatrie și Boli Infecțioase, care nu funcționează în condiții legale din punct de vedere sanitar. Cum termenul limită de conformare este sfârșitul lui 2020, lucrurile încep să se precipite.

Am făcut adresă la Ministerul Sănătății, propunându-i ridicarea unui spital pe module, în care să mutăm cele trei secții care funcționează în condiții improprii. Aceasta este singura soluție pe care o avem la acest moment și așteptăm răspunsul celor de acolo, pe care vi-l vom comunica în următoarea conferință de presă”, a declarat primarul Dumitru Boroș, în conferința pe care a organizat-o ieri.

Edilul spune că a inventariat și vizionat toate spațiile existente în Bârlad, care s-ar fi putut reamenaja și transforma într-o clădire a spitalului.

Din păcate, consultantul pe care l-am angajat a verificat clădirea fostului sanatoriu TBC, dar și Pavilionul Expozițional din cadrul Centrului de Afaceri, concluzionând că imobilul vechi al spitalului TBC nu are nicio șansă pentru a întruni condițiile legale, chiar și dacă Primăria ar avea 5,5 milioane euro pentru reabilitare, iar în cazul Centrului de Afaceri ar trebui refăcute de la A la Z interioarele, care nu corespund acum normelor sanitare în vigoare. S-a luat în calcul și clădirea fostului spital de copii, dar nici aceasta nu întrunește condițiile legale pentru a găzdui cele trei secții”, a explicat primarul bârlădean.

Rămâne de văzut ce răspuns va primi Unitatea Administrativ – Teritorială Bârlad în legătură cu propunerea sa referitoare la construirea unei clădiri modulare, asemănătoare cu cea în care funcționează de câteva luni Pavilionul Administrativ din curtea spitalului. Dacă nu va primi undă verde, administrația locală trebuie să găsească de urgență o altă alternativă, altfel riscă închiderea acestor secții.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: