Google+
Home » Administratie » Hoții prinși, transformați în negustori cinstiți. Iată ce îi așteaptă pe cei care fac taximetrie ilegală la Bârlad!

Hoții prinși, transformați în negustori cinstiți. Iată ce îi așteaptă pe cei care fac taximetrie ilegală la Bârlad!

de Mihaela NICULESCU

Municipalitatea bârlădeană vrea să stârpească pirateria din cadrul serviciului de transport în regim de taxi din oraș prin creșterea numărului de autorizații pentru firmele care execută acest gen de transport.

Legea ne permite ca în Bârlad să existe maximum 240 de mașini autorizate pentru a face transport în regim de taxi, adică patru taxiuri la mia de locuitori. Ne-am gândit să venim în sprijinul celor care lucrează în mod ilegal și să creștem numărul de autorizații de la 180 la 210, oferindu-le posibilitatea taximetriștilor neautorizați să fie în regulă”, a declarat primarul Dumitru Boroș ieri, în cadrul unei conferințe de presă.

Această abordare ar fi eficientă dacă taximetriștii ar fi corecți. Numai că cei care fac piraterie tocmai asta urmăresc, să nu plătească taxe, mai ales că de anul acesta au fost introduse și alte taxe pentru taximetriști, care până acum nu erau percepute, deși erau legale. Greu de crezut că cei care fac piraterie, determinând o concurență neloială pentru operatorii de taxi cinstiți, vor dori să obțină autorizație pentru a executa în condiții legale transport de persoane în regim de taxi.

Primarul Bârladului i-a avertizat în conferința de presă de ieri pe cei care fac evaziune fiscală că a semnat mai multe dispoziții pentru sancționarea celor care desfășoară activitatea de transport în regim de taxi în afara legii și că Poliția Locală va fi foarte vigilentă, verificând actele care dovedesc legalitatea desfășurării activității.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: