Home / Social / Centrul Militar Județean Vaslui – jumătate de secol de existență

Centrul Militar Județean Vaslui – jumătate de secol de existență

Centrul Militar Județean (CMJ) Vaslui a organizat ieri un eveniment festiv, cu prilejul a împlinirii a 50 de ani de activitate. În cadrul manifestărilor au fost acordate diplome și medalii aniversare mai multor reprezentanți ai instituțiilor militare și civile din județ, foștilor comandanți și angajați ai CMJ Vaslui.

La festivitate au fost prezenți și prefectul Eduard – Andrei Popica și subprefectul Mircea Gologan. Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a felicitat pe salariați, asigurându-i de tot sprijinul instituțional: ”Suntem onorați să fim prezenți la acest moment aniversar, care ne oferă plăcutul prilej de a adresa felicitări, de a transmite salutul nostru întregului personal al Centrului Militar Județean Vaslui și de a ne exprima aprecierea pentru modul în care vă îndepliniți atribuțiile în slujba comunității noastre. Ne dorim ca gândurile noastre să se îndrepte spre toți cei care au lucrat și cei care lucrează în prezent în cadrul acestei instituții. Dați dovadă de respect, seriozitate și perseverență, oferind forță și prestigiu Centrului Militar Județean. La mulți ani, dumneavoastră și instituției din care faceți parte”.

În cele cinci decenii de existență, Centrul Militar Vaslui a avut la conducere 12 comandanți. Actualul comandant, lt. Col. Silviu – Ionel Puluc, a exprimat și el câteva gânduri referitoare la istoria CMJ Vaslui: ”Pe parcursul existenței sale, CMJ Vaslui a constituit în permanență interfața dintre societatea civilă și Ministerul Apărării, a organizat și desfășurat activități complexe pe linia recrutării și încorporării tinerilor, a completării marilor unități și unităților Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Interne sau Serviciului Român de Informații. În acest moment al istoriei CMJ Vaslui, ne aflăm în plin proces de reconstrucție și modernizare a armatei, care prin natura sa mărește gradul de complexitate al activității unității. Reducerea personalului, fluiditatea cadrului legislativ, noile sarcini și exigențe de îndeplinit, sunt caracteristici ale procesului pe care îl parcurgem”. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Care sunt localitățile din județul Vaslui care rămân fără curent electric zilele acestea

Astăzi curentul electric va fi ...

Un Dorel cu TIR de București a blocat ore întregi o bandă de circulație pe DN 24, la ieșirea din Muntenii de Sus

Un șofer cu un TIR ...

Avalanșă de persoane care conduceau pe drumurile publice fără de a avea permis de conducere

Polițiștii vasluieni cercetează mai multe ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: