Google+
Home » Administratie » Un nou cartier de case va lua ființă la Bârlad. Iată unde va fi amplasat și ce nume i-au pregătit autoritățile

Un nou cartier de case va lua ființă la Bârlad. Iată unde va fi amplasat și ce nume i-au pregătit autoritățile

O veste bună pentru sute de familii tinere din Bârlad care așteaptă de ani de zile atribuirea unor loturi de teren pentru case: va fi amenajat un nou cartier, în cadrul căruia vor fi atribuite 240 de loturi bârlădenilor cu vârsta până în 35 de ani. Cel puțin așa sună promisiunile de moment ale edililor urbei, care au mai precizat că suprafața loturilor va fi de 350 mp, respectiv 450 mp.

Noul cartier va fi amplasat mai sus de Cimitirul ”Eternitatea”, în imediata vecinătate a Cartierului Deal II și se va numi Alexandru cel Bun. Ideea acestui nume îi aparține profesoarei de istorie Elena Monu, consilier local și președintele Comisiei de cultură din cadrul Consiliului Local. Argumentul este că anul acesta se împlinesc 610 ani de la prima atestare documentară a Bârladului, numele urbei apărând într-un document din 1408, din vremea lui Alexandru cel Bun.

Până acum a fost întocmit Panul Urbanistic Zonal, fiind obținute și avizele necesare, iar documentația a fost trimisă la Direcția Agricolă Vaslui. De aici, actele vor pleca la Ministerul Agriculturii, pentru schimbarea categoriei perimetrului respectiv, acesta fiind momentan teren agricol.

Cu toate că încă nu se știe exact dacă Ministerul Agriculturii va accepta schimbarea categoriei de folosință, municipalitatea pregătește un proiect de hotărâre pentru stabilirea numelor străzilor. Și aici, profesoara Elena Monu a avut un cuvânt de spus. Cele șase străzi se vor numi, dacă și CL va fi de acord, astfel: Mitropolit Veniamin Costache, Cezar Ivănescu, Ion Hobana, Smaranda Brăescu, Alexandru Mateevici și Constantin Brâncuși. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: