Google+
Home » Social » Poliția Vaslui atrage atenția asupra faptului că prea puține școli din județ sunt dotate cu sisteme de supraveghere video

Poliția Vaslui atrage atenția asupra faptului că prea puține școli din județ sunt dotate cu sisteme de supraveghere video

Comisarul șef Petru Maximiuc, inspectorul șef adjunct al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, a cerut ieri Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui să solicite unităților de învățământ să se doteze cât mai urgent cu sisteme de supraveghere video.

În momentul de față, dintr-un total de 713 unități de învățământ, doar 282 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, din care 14 în interior, 63 în exterior, iar 205 de școli au sisteme de supraveghere video atât în interior, cât și în exterior”, a spus Maximiuc.

În cursul anului 2017, la nivelul IPJ Vaslui au fost sesizate 97 infracțiuni, față de 111 în anul 2016, 15 dintre acestea fiind comise în zona adiacentă unităților de învățământ. Astfel, față de perioada similară, se înregistrează o scădere cu 14 fapte, -12,6%. Din total, 88 infracțiuni au fost comise în mediul urban, față de 93 (-5) și 9 în rural, față de 18 (-9). Victime au fost 101 elevi, 6 cadre didactice și două persoane din altă categorie, iar autori-54 elevi, două cadre didactice și 6 persoane din altă categorie.

Pe genuri, situația infracțiunilor în unitățile de învățământ se prezintă astfel: 36 loviri sau alte violențe, 43 furturi, 6 amenințări, două distrugeri, două lipsiri de libertate, un act sexual cu minor (Negrești), 3 purtări abuzive, o agresiune sexuală, o vătămare corporală din culpă, una la Legea nr.143/2000 și una privind portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Lovirile au fost rezultatul unor conflicte spontane apărute în general în pauzele dintre orele de curs și nu au avut consecințe deosebite, furturile au constat în sustragerea de telefoane mobile sau sume mici de bani lăsate nesupravegheate sau în timpul orelor de sport, iar mare parte din celelalte genuri de fapte nu s-au confirmat”, a mai precizat inspectorul șef adjunct al IPJ Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: