Home / Administratie / Primăria Vaslui va cumpăra 18 troleibuze și autobuze electrice

Primăria Vaslui va cumpăra 18 troleibuze și autobuze electrice

Primăria Vaslui și-a propus achiziționarea a 18 troleibuze și autobuze electrice din cele 27,7 milioane de euro atribuite de la Uniunea Europeană municipiului reședință pentru anul financiar 2014-2020. Cumpărarea acestor mijloace de transport ar rezolva problema transportului ecologic impus de către comunitatea europeană tuturor statelor membre.

Transportul public de persoane se va revigora considerabil în următorii ani. Și asta după ce vor fi achiziționate nu mai puțin de 18 mijloace de transport în comun ecologice, respectiv troleibuze și autobuze electrice. Cumpărarea acestora ar urma să se facă cu bani de la Uniunea Europeană, în cadrul acelui program intitulat ”Strategia de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane Vaslui pentru perioada 2014-2023.

În toamna acestui an, ar putea fi lansate proiectele și apoi scoaterea lor la licitație pe SEAP. Evident, acestea sunt previziuni, însă pot apărea și situații neprevăzute care să întârzie achiziționarea acestor mijloace de transport ecologice impuse chiar de către Uniunea Europeană”, ne-a declarat viceprimarul municipiul Vaslui, Daniel Neacșu.

Pe lângă achiziționarea de mijloace de transport ecologice, Primăria Vaslui intenționează și extinderea rețelelor de troleibuz. Cele trei variante luate în calcul de către autorități sunt Traian – Castanilor – Delea, extindere Moara Grecilor spre zona Koket și centura de est a orașului spre Zona Industrială.

La ora actuală, municipiul Vaslui dispune de doar trei troleibuze care nu sunt funcționale din cauza unor probleme de ordin tehnic. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

CJ Vaslui achită datorii de 1,9 milioane lei ale Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Municipiul Vaslui, gazda unui nou festival, cel al ”Zilelor teatrului tânăr”

Municipiul Vaslui va fi, la ...

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: