Home / Administratie / Primăria Vaslui va cumpăra 18 troleibuze și autobuze electrice

Primăria Vaslui va cumpăra 18 troleibuze și autobuze electrice

Primăria Vaslui și-a propus achiziționarea a 18 troleibuze și autobuze electrice din cele 27,7 milioane de euro atribuite de la Uniunea Europeană municipiului reședință pentru anul financiar 2014-2020. Cumpărarea acestor mijloace de transport ar rezolva problema transportului ecologic impus de către comunitatea europeană tuturor statelor membre.

Transportul public de persoane se va revigora considerabil în următorii ani. Și asta după ce vor fi achiziționate nu mai puțin de 18 mijloace de transport în comun ecologice, respectiv troleibuze și autobuze electrice. Cumpărarea acestora ar urma să se facă cu bani de la Uniunea Europeană, în cadrul acelui program intitulat ”Strategia de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane Vaslui pentru perioada 2014-2023.

În toamna acestui an, ar putea fi lansate proiectele și apoi scoaterea lor la licitație pe SEAP. Evident, acestea sunt previziuni, însă pot apărea și situații neprevăzute care să întârzie achiziționarea acestor mijloace de transport ecologice impuse chiar de către Uniunea Europeană”, ne-a declarat viceprimarul municipiul Vaslui, Daniel Neacșu.

Pe lângă achiziționarea de mijloace de transport ecologice, Primăria Vaslui intenționează și extinderea rețelelor de troleibuz. Cele trei variante luate în calcul de către autorități sunt Traian – Castanilor – Delea, extindere Moara Grecilor spre zona Koket și centura de est a orașului spre Zona Industrială.

La ora actuală, municipiul Vaslui dispune de doar trei troleibuze care nu sunt funcționale din cauza unor probleme de ordin tehnic. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Doi pui de tigru bengalez, achiziționați de Grădina Zoologică din Bârlad. Când ii vor putea vedea vizitatorii?

de Mihaela NICULESCU Doi pui de tigru bengalez vor ...

DSVSA Vaslui a făcut un pas important pentru eficientizarea comunicării cu agenții economici și persoanele fizice

de Mihaela NICULESCU Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța ...

Consiliul Local Vaslui votează în această săptămână bugetul general pe anul 2020

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul 2020 prevede la capitolul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: