Home / Administratie / Boroș, despre noroaiele Bârladului: ʺNe cerem scuze, nu putem interveni!

Boroș, despre noroaiele Bârladului: ʺNe cerem scuze, nu putem interveni!

de Simona MIHĂILĂ

La ʺaniversareaʺ unui an de când lucrările la canalizarea menajeră au ajuns, în fază incipientă, în cele două cartiere istorice ale Bârladului, primul gospodar al orașului, primarul Dumitru Boroș, n-a tăiat nicio panglică de inaugurare pe străzile înnămolite, unde nu mai fac față cizmele de cauciuc, mașinile și nervii contribuabililor. În schimb, le-a oferit bârlădenilor care locuiesc pe străzile ʺrăscoliteʺ de lopeți, buldozere și excavatoare, scuze seci, lipsite de empatie, la pachet cu speranța că proiectul se va putea încheia la termen, adică la sfârșitul acestui an.

În cea mai recentă conferință de presă, primarul Boroș a alocat numai TREI (!) minute celui mai important obiectiv asumat de administrația pe care o conduce – canalizarea menajeră din cartierele Munteni și Podeni. Atât de multă compasiune merită ʺobiecțiile cu privire la traficʺ ale contribuabililor de pe străzile devenite impracticabile după începerea lucrărilor în teren!

Aproape că nu este zi în care să nu apară, pe rețelele de socializare, noi imagini cu dezastrul lăsat în urmă de utilajele muncitorilor care execută lucrările de canalizare, iar ploaia și zăpada adaugă tabloului o tentă de disperare꞉ nu se poate circula nici pe trotuare, nici pe stradă, nici nu cizme de cauciuc, nici cu mașina! Bârlădenii de pe străzile în lucru se află într-un soi de exil impus de administrația locală, care dă asigurări că are o ambiție mare꞉ să respecte termenii contractului și să finalizeze proiectul în 2018.

Primarul Boroș s-a grăbit să anunțe că lucrările au trecut de jumătate și, tuturor celor care și-au stricat și continuă să își strice încălțările și anvelopele, înghițite de nămolul de pe drumurile desfundate, le-a transmis, optimist, procentele de îndeplinire a obiectivelor prevăzute în contract꞉ montaj colector – 55,7%, montaj cămine – 55 %, racorduri – 61,5% și SPA, 3 bucăți – 65%. Asta pentru că s-a lucrat și pe timp de iarnă, lucru știut de locuitorii din zonă, care n-au renunțat nicio clipă, în ultimele 12 luni, la cizmele de cauciuc de la poartă.

Cât timp va mai dura traficul de coșmar din cartierele Munteni și Podeni? Administrația locală așteaptă vremea bună, și asta nu e o metaforă! Potrivit primarului Boroș, refacerea tramei stradale va începe de îndată ce condițiile meteo vor permite acest lucru, până atunci, ʺne cerem scuze, nu putem interveni!ʺ.

Tot oamenii, săracii!

Sătui de nepăsarea autorităților, care așteaptă să vină primăvara și vara pentru a crea condiții mai bune de circulație pe străzile răvășite de utiliaje, câțiva bârlădeni au luat inițiativă, au cumpărat balastru și l-au împrăștiat pe drum, să poată merge la serviciu și să-și poată trimite la școală copiii. Pe timpul ninsorilor abundente de săptămâna trecută, tot ei au deszăpezit străzile, cu lopata, să nu existe riscul ca vreo ambulanță să nu poată ajunge la pacient sau ca vreun taxi să refuze să preia comanda, pe motiv de ʺdrum impracticabilʺ.

Domnule primar, acești bârlădeni merită mai mult decât ceea ce le-ați transmis dumneavoastră, în grabă, la conferința de presă, iar ʺobiecțiileʺ lor cu privire la trafic nu sunt răsfățuri sau alintături, e realitatea dureroasă a celor care își plătesc taxele la bugetul local și au parte de tratament cu ironie și nămol. Știm că problema nu a apărut peste noapte și că noroaiele din Munteni și Podeni sunt istorice dar… ai spus că poți! În campania electorală, când împărțeai broșura cu miracolele ce vor veni!

Reamintim că proiectul de canalizare pentru cele 73 de străzi și fundături din cartierele Podeni și Munteni însumează 22 de km de canalizare, 22 de km de branșament și patru stații de pompare, iar Primăria trebuie să achite o notă de plată în valoare de 12,5 milioane lei.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bătălie mare pentru finanțarea proiectele transfrontaliere dedicate lui Ștefan cel Mare

de Dănuț CIOBANU Unul din ...

Găgești: Investiții în educație, sănătate și infrastructură rutieră

Autoritățile locale modernizează comuna de ...

Operă de artă pe clădirea DGASPC Vaslui, făcută cu sprijinul unor tineri instituționalizați

O adevărată operă de artă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: