Home / Administratie / Aoleu! Boroș are o idee și cu centralele termice rămase nevândute

Aoleu! Boroș are o idee și cu centralele termice rămase nevândute

Fostele centrale termice care nu au fost încă vândute ar putea fi reabilitate în curând și redate circuitului. Nu se știe exact ce înseamnă asta, sperăm doar să nu fie vândute și răscumpărate de primărie la prețuri astronomice, așa cum s-a întâmplat cu centrala de pe Epureanu, despre care am scris recent.

Primarul Dumitru Boroș a făcut o declarație (cam cu jumătate de gură, ce-i drept, ca și cum subiectul ar fi secret), în ultima sa conferință de presă, în privința fostelor centrale aflate acum în proprietatea Consiliului Local.

Avem o gândire cu toate centralele termice pe care nu le-am valorificat. De fapt, există o hotărâre de Consiliu încă din 2010, dar nu s-a reușit nici până acum vânzarea tuturor centralelor dezafectate. Pentru a nu se degrada și mai mult, am demarat un proiect după ce am fost contactați de o firmă din București, interesată să închirieze, concesioneze sau cumpere aceste centrale. Reprezentanți ai firmei ne-au cerut o situație cu numărul centralelor disponibile, au venit, le-au vizitat, le-au filmat și și-au manifestat dorința să le cumpere. Le vor consolida și le vor reda circuitului”, a declarat primarul Boroș, care a mai adăugat că este păcat să se degradeze și să nu se valorifice aceste imobile.

Gândirea voastră (…) îmi pare minunată/ Și sentimentul vostru, îl cinstesc, frații mei”, ca să-l parafrazăm pe Grigore Alexandrescu. Însă … ar mai fi de clarificat una-alta: vânzare directă? La pachet? Fără licitație publică? Ce-o mai fi și asta?

În municipiul Bârlad au existat 16 centrale și două puncte termice, iar la momentul actual au mai rămas nevândute șase centrale și un punct termic. Centralele, care probabil vor fi vândute firmei din București, sunt cele două din zona Grădinii, centrala de lângă Grădinița nr. 9 și centrala din strada Vasile Pârvan, în zona Iris. În afară de acestea patru, mai există două centrale, cea recent răscumpărată, de pe Bulevardul Epureanu nr. 35, și  cea de pe strada Nicolae Tonitza (fostă Cetinei) care nu va fi vândută, autoritățile intenționând să acceseze fonduri europene, în vederea transformării într-un club al pensionarilor (strategie pusă la punct atunci când primar era Constantin Constantinescu). Centrala respectivă fi reabilitată odată cu reamenajarea Grădinii Publice și reabilitarea sălii de sport din zona Stadion. (Mihaela NICULESCU, Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Emoții, astăzi, în ședința de Consiliu Local. Va fi votat sau nu bugetul municipiului Bârlad?

Consilierii PSD au anunțat că nu vor vota bugetul ...

Deputatul Mihai Botez, desemnat candidat pentru președinția CJ. La Primăria Vaslui, USR merge pe mâna executorului Alin Silitră

Deputatul USR Mihai Botez a fost desemnat de către ...

Peste două tone de furaje, mistuite de flăcări într-un incendiu la Todirești. Pompierii au reușit salvarea locuinței

Peste două tone de furaje au fost mistuite de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: