Home / Administratie / Iată motivul pentru care Aquavas Bârlad nu vrea să execute reparațiile la rețeaua de apă pe timp de noapte

Iată motivul pentru care Aquavas Bârlad nu vrea să execute reparațiile la rețeaua de apă pe timp de noapte

Vestea că astăzi, timp de șase ore, alimentarea cu apă a Bârladului va fi oprită, a stârnit iarăși revolta cetățenilor, sătui să tot care apă cu gălețile și bidoanele de la pompe și cișmele, în mod garantat o dată pe săptămână.

Pe adresa redacției, dar și pe rețelele de socializare, am primit o sumedenie de mesaje din partea bârlădenilor nemulțumiți care-și pun aceeași întrebare ca de fiecare dată și pentru care nicicând nu au primit răspuns din partea responsabililor de la Aquavas Bârlad: de ce intervențiile la rețeaua de alimentare cu apă (motivul pentru care se oprește apa) nu sunt făcute pe timp de noapte, așa cum se întâmplă în alte orașe și, cel mai aproape, la Vaslui. Bârlădenii spun că, dacă cei de la Aquavas, ar lua în calcul această variantă, nu ar mai crea neajunsuri în rândul populației.

”Lumea doarme noaptea, nu are nevoie de apă la robinete. Dacă la Vaslui se poate, la Bârlad de ce nu? Echipele de intervenție ar trebui să lucreze pe timp de zi doar la avariile de moment, la situațiile neprevăzute”, este punctul de vedere al unui bârlădean care ne-a scris la redacție.

L-am contactat pe Vasile Ungureanu, directorul sucursalei Bârlad a SC Aquavas SA, pentru un punct de vedere referitor la propunerea cetățenilor. Răspunsul a fost unul cel puțin surprinzător: lucrările nu se fac noaptea deoarece ar produce un și mai mare disconfort.

”Problema executării lucrărilor pe timp de noapte s-a mai ridicat și în anii trecuți, numai că această soluție nu a fost pusă în practică întrucât nu este în avantajul cetățenilor. Închipuiți-vă că ne apucăm de reparat noaptea, când e liniște, și utilajele încep să facă zgomot. Credeți că bârlădenii ar dori să fie deranjați din somn de pickamerul care sparge asfaltul? Este asta o soluție? În acest caz, chiar și cei care au propus această variantă ar trebui să meargă la Vaslui să doarmă pentru a nu fi deranjați de utilajele Aquavas Bârlad”, a declarat directorul Vasile Ungureanu.

În altă ordine de idei, motivul sistării furnizării alimentării cu apă astăzi, între orele 9 și 15, îl reprezintă lucrările de reparație a conductelor pe strada Marcel Guguianu (Transilvaniei), din intersecția cu artera Vasile Pârvan (zona muzeului). Așa cum am scris în urmă cu aproximativ o lună, în intersecția cu pricina tronează de mai multă vreme o groapă imensă în asfalt, după ce țevile au cedat, iar apa a țâșnit în mijlocul carosabilului. Traficul rutier s-a desfășurat cu dificultate, mașinile de tonaj greu (în lipsa unei șosele de centură) făcând față cu greu spațiului restrâns lăsat la dispoziție. Lucrarea nu a putut fi finalizată din cauză că a fost nevoie de piese comandate de Aquavas la o firmă de specialitate. Materialele au ajuns ieri, așa că angajații societății vor putea remedia avaria. (Simona MIHĂILĂ, Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: