Home / Administratie / Pagubă de peste un milion de lei la Aquavas Vaslui. Drepturi bănești și tichete de masă necuvenite în valoare de mii de lei!

Pagubă de peste un milion de lei la Aquavas Vaslui. Drepturi bănești și tichete de masă necuvenite în valoare de mii de lei!

de Cristian DIMA

La Aquavas SA Vaslui valoarea abaterilor financiar contabile depășește la 1,1 milioane de lei.

Curtea de Conturi a verificat, la sfârșitul anului trecut, documentele societății Aquavas SA Vaslui și a stabilit numeroase nereguli în evidențele contabile aferente anului 2016. Valoarea abaterilor financiar contabile ajunge la 1.100.000 lei. În plus, s-au stabilit și prejudicii de circa 16.000 lei. Cea mai mare sumă (1.078.000 lei) a fost stabilită ca urmare a nerespectării prevederilor legale cu privire la înregistrarea în evidența contabilă a clienților incerți sau în litigiu și a calculării ajustărilor pentru depreciere. Mai mult acești clienți au fost menținuți în evidență chiar dacă pentru unele persoane juridice s-a declarat falimentul și au fost radiate.

Curtea de Conturi a descoperit că membrii Consiliului de Administrație și-au luat drepturi necuvenite în valoare de 3.000 de lei, iar personalul de conducere a primit fără temei legal tichete de masă în valoare de 5.000 de lei. Mai mult, societatea a pierdut 6.000 de lei din cauză că nu au fost aplicate toate măsurile de urmărire și recuperare a debitelor rezultate din neplata în termen a facturilor aferente serviciilor prestate clienților persoane juridice.

About Tehno Redactor

x

Check Also

O nouă victorie în instanță! O fostă angajată a spitalului din Bârlad a câștigat procesul cu instituția

Curtea de Apel Iași a ...

Un bărbat de 41 de ani din Bârlad a sărit gardul unei gospodării și a amenințat cu cuțitul o femeie

Polițiștii bârlădeni au probat activitatea ...

Un tânăr din Bârlad a scăpat cu viață ca prin minune după ce și-a făcut mașina praf în urma coliziunii cu un TIR

Un tânăr de 34 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: