Home / Social / Un bătrân a pierit în flăcări strângându-și cățelușul la piept

Un bătrân a pierit în flăcări strângându-și cățelușul la piept

de Daniel MICU

A pierit in flacari, strangandu-si catelusa la piept. E povestea trista a unui barbat de 88 de ani, din satul Babuta, comuna Dragomiresti, care a murit, ieri, in chinuri groaznice, dupa ce casa i s-a aprins de la soba metalică. Nu a avut nicio sansa, unul dintre pereti prabusindu-se peste patul unde batranul dormea impreuna cu Mimi, cainele care îi devenise familie încă de cand era un pui. Se pare ca hainele puse la uscat pe o soba din metal au luat foc in cursul noptii si asta a declansat urgia.

Emil Buganu locuia singur intr-o casa modesta, în satul Babuta. Isi purta de grija asa cum se pricepea mai bine si bucuria lui cea mai mare era sa creasca animale. Avea sapte porci, cinci vaci si cinci caini. Unul dintre caini, Mimi, i s-a lipit de suflet cand a venit pe lume. Catelusa i-a intrat in viata si in casa, fiind nedespartita de stapanul ei. Batranul ii vorbea ca unui copil, impreuna imparteau patul si mancarea, bucuriile si necazurile, iar Mimi il insotea pas cu pas, ca o umbra.

In urma cu doua nopti, omul a incarcat cu lemne soba metalica, a pus niste rufe la uscat si s-a culcat linistit, cu Mimi în brațe. Numai ca, dogoarea a aprins materialele textile, iar fumul l-a naucit pe barbat. Oamenii cred ca Mimi ar fi avut sanse sa iasa, insa pentru animal se pare ca a fost de neconceput sa isi părăsească prietenul amețit de fum

“L-am gasit dimineata sub daramaturi, cu cainele la piept. Mimi era ca si un copil pentru el. O crestea de mica. Il insotea peste tot. Erau nedespartiti. Ar fi putut iesi din foc, din instinct, ca e animal. A ars cu stapanul ei in pat. Asa ceva nu am intalnit”, a spus Neculai Bujor, vecin.

Flăcările au cuprins toată locuința, focul fiind zărit cu intarziere de vecini.

“Ne-am trezit in zgomote puternice. Am iesit in curte si am vazut cum cada lui nea Emil ardea ca o torta. Am sperat ca e la fratele sau, mai sus, nu l-am fi lăsat în casa. Dar flăcările au cuprins tot. Degeaba aruncam cu apa. Mai mare se făceau flăcările. A căzut un perete peste el. S-a adunat toată lumea, primarul, dar omul avea o butelie si ne-a fost teama. Nu a avut nicio șansă”, au povestit vecinii.

Nepotul victimei, Gheorghe Buganu, e ultimul care l-a vazut pe batran in viata: “Am fost la el seara. I-am dus lemne. O vecina i-a dus sarmale. I-am spus sa nu pună un lemn mare pe foc, ca nu cumva să adoarmă și să ia foc. Si asa a fost. Era un om cuminte, batran, muncea si se descurca si el după puteri”.

Din casa lui nea Emil nu a rămas nimic. De animalele sale se vor ocupa rudele.

About Simona Vasile

x

Check Also

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: