Home / Social / Bărbat de 34 de ani, trimis la Iași, după ce creanga uriașă a unui copac i-a zdrobit fața

Bărbat de 34 de ani, trimis la Iași, după ce creanga uriașă a unui copac i-a zdrobit fața

La un pas de tragedie! Inspectorii de muncă și polițiștii vasluieni anchetează un incident petrecut joi seară, în pădurea Oprișița, comuna Laza.

Un bărbat de 34 de ani a văzut moartea cu ochii, după ce o creangă uriașă a căzut peste el. Florin Giurgiucanu tăia lemne în cadrul unui parchet autorizat, acțiunea fiind desfășurată de SC Terranutz. La un moment dat, trunchiul a cedat și a agățat o creangă uriașă care a căzut peste bărbat. A suferit o fractură de mandibulă, o fractură de omoplat și una la picior.

A fost transportat la Spitalul de Urgentă Vaslui pentru investigații complete și tratament. Fractura de mandibulă le-a pus probleme medicilor vasluieni, așa că accidentatul a fost trimis la Iași, la secția de chirurgie maxilo-facilă din cadrul Spitalului Sf. Spiridon. Chiar dacă viața lui este în afara oricărui pericol, se pare că tânărul va avea parte de o lungă perioadă de recuperare

În zonă s-au deplasat polițiști, dar și inspectori din cadrul Inspectoratului teritorial de Muncă Vaslui.

”Evenimentul ne-a fost anunțat ieri, în jurul orelor 16, de către poliția din comună. Din primele concluzii se pare că neglijența îi aparține bărbatului accidentat, care a efectuat niște tăieturi greșite copacului. Din fericire copacul nu a căzut peste el, ci o creangă a altui copac ce fusese agățată în cădere. Mai multe se vor ști după ce firma Terranutz va efectua o cercetare mai amănuțită ce va fi avizată și de noi, urmând a fi luate măsurile legale”, a declarat, pentru Est News, Dănuț Dimia, inspector de muncă în cadrul ITM Vaslui.

În paralel, și polițiștii au declanșat cercetări în acest caz.

”În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvarsirii infracțiunilor prevăzute la art. 349, Noul Cod Penal, privind neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și la art. 350, privind nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, a declarat Silvia Manta, din cadrul IPJ Vaslui. (Daniel MICU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Firmele vasluiene și-au învățat lecția după ultima criză economică, populația nu!

Amânarea plății ratelor la bănci cu până la nouă ...

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din ...

Bătrânii vasluieni către Guvernul României: ”Suntem îngroziți de prețurile la alimente și medicamente!”

de Dănuț CIOBANU  Persoanele în vârstă din județul Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: