Home / Administratie / Concurență pentru notari: parlamentarii vor să introducă birourile notariale de stat pentru a elimina practicile actuale privind stabilirea onorariilor

Concurență pentru notari: parlamentarii vor să introducă birourile notariale de stat pentru a elimina practicile actuale privind stabilirea onorariilor

Un nou proiect legislativ propus de parlamentari prevede o nouă formă de organizare a biroului notarial, ca birou public, în care urmează să își desfășoare activitatea un notar public de stat. Conform argumentelor aduse de inițiatori în expunerea de motive, astfel “se va deschide această piață, ca o alternativă la intensificarea competiției și eliminarea eventualelor înțelegeri între notari, pentru stabilirea onorariilor”.

Inițiatorii mai susțin că de alți aleși, în acest moment, notarii nu își fac concurență unii altora, deoarece “la orice cabinet notarial ai merge, același onorariu ni se cere pentru același serviciu”.

Proiectul legislativ va fi analizat mai întâi la Senat, unde se află în dezbatere publică, apoi în Camera Deputaților, care va da votul final. Dacă ar fi adoptat, Ministerul Justiției ar urma să emită normele de punere în aplicare, în termen de 60 de zile de la adoptare. (Paul Alexa)

About Simona Vasile

x

Check Also

Bărbat rănit în zona centrului de dializă din Bârlad în urma unui accident provocat de o șoferiță imprudentă

Un bărbat de 39 de ...

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: