Google+
Home » Invatamant » Gerul nu închide școlile în județul Vaslui. Măsuri speciale luate în fiecare unitate de învățământ

Gerul nu închide școlile în județul Vaslui. Măsuri speciale luate în fiecare unitate de învățământ

Cursurile școlare se vor desfășura după program normal, luni, în județul nostru, au anunțat oficialii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), chiar dacă Vasluiul se află sub cod portocaliu de ger. Însă, în situațiile speciale, acolo unde drumurile vor fi blocate de viscol sau centralele termice nu vor face față temperaturilor scăzute de afară, școlile sau grădinițele vor fi închise.

Toți elevii și cadrele didactice din județul nostru vor merge la cursuri luni, chiar dacă meteorologii au emis o serie de coduri de ger, ninsori și viscol. Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a decis să nu ia măsura suspendării cursurilor, așa cum s-a întâmplat în multe județe din sudul țării. Totuși, directorii unităților de învățământ au fost mobilizați să se pregătească pentru zilele geroase.

În cursul zilei de duminică, toți directorii de grădinițe, școli și licee au fost contactați și sfătuiți să pornească centralele termice încă din cursul serii, iar acolo unde există încălzire pe sobe să se facă focul mult mai devreme dimineața. Astfel, dacă se va face foc din timp, nu va fi cazul să se suspende cursurile sau elevii și cadrele didactice să aibă de suferit”, ne-a declarat inspectorul pentru management din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Totuși, în cazul unor situații speciale, create de viscolul care ar putea bloca drumurile către unitățile de învățământ, cursurile vor fi suspendate. De asemenea, școlile se vor închide și acolo unde centralele termice se vor defecta sau nu vor face față temperaturilor extreme de afară. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: