Home / Sport / Victorie splendidă pentru handbalistele II de la LPS Vaslui, care s-au calificat matematic la turneul semifinal

Victorie splendidă pentru handbalistele II de la LPS Vaslui, care s-au calificat matematic la turneul semifinal

Junioarele II de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui au dat dovadă de tărie de caracter sâmbătă, când au dispus în deplasare de liderul seriei, HC Buhuși, scor 23 – 19. Fetele pregătite de Costică Crăciun au dat dovadă de talent și disciplină, reușind să gestioneze bine în partea secundă avantajul de trei goluri de la pauză, scor 10 – 13.

Și-au luat astfel revanșa, după ce în primul turneu de sală LPS Vaslui a fost învinsă de HC Buhuși cu 21 – 18. În turul sezonului regulat cele două echipe s-au anulat reciproc, scor 26 – 26, după ce vasluiencele au reușit să revină de la 13 – 15 la pauză.

LPS Vaslui a redus astfel distanța față de prima poziție la doar două puncte. Lider este acum LPS Iași, care a învins sâmbătă un adversar mult mai modest, lanterna roșie LPS Suceava, cu 39 – 31. Vasluiencele sunt în continuare pe locul trei, la doar un punct în spatele omoloagelor de la HC Buhuși.

Cu trei partide rămase de disputat în seria A a Campionatului Național de Handbal Feminin Junioare II, LPS Iași este lider, cu 30 de puncte. O urmează îndeaproape HC Buhuși și LPS Vaslui, cu 29, respectiv 28 de puncte.

LPS Vaslui este deja calificată matematic la turneul semifinal, unde participă primele trei clasate din fiecare serie, la finalul sezonului regulat. Vasluiencele au cu 10 puncte mai mult decât omoloagele de la LPS Piatra Neamț. Nemțencele au un meci mai puțin de disputat, pe care probabil îl vor câstiga astăzi, când întâlnesc modesta HC Comănești, ocupanta locului cinci. Chiar și așa, cu o victorie, ar ajunge la 20 de puncte. În scenariul ipotetic că LPS Vaslui nu mai obține niciun punct și LPS Piatra Neamț câștigă cele trei partide rămase, nemțencele ar ajunge la doar 26 de puncte, față de 28, câte are acum LPS Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: