Home / Social / Aproape 6.000 de vasluieni așteaptă să-și recupereze taxa de mediu

Aproape 6.000 de vasluieni așteaptă să-și recupereze taxa de mediu

de Mihaela NICULESCU

Mii de vasluieni așteaptă cu nerăbdare să intre în posesia banilor pe care i-au achitat pentru taxa auto sau taxa de timbru pentru autovehicule sau alte taxe, bani care nu le-au fost restituiți până la intrarea în vigoare a OUG nr. 52/2017.

În vederea restituirii taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, a taxei de poluare, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrului de mediu pentru autovehicule, în județul Vaslui au fost depuse până pe 20 februarie 5.901 cereri, cu o valoare a taxei de restituit de 12,59 milioane lei. Astfel, 2.728 de cereri, în valoare de 6,15 milioane lei, sunt înregistrate la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (ANAF) Vaslui, 2.447 cereri, în valoare de 3,94 milioane lei sunt înregistrate la Serviciul fiscal municipal Bârlad. De asemenea, la Serviciul Fiscal Municipal Huși au fost depuse 471 cereri, cu o valoare de 1,88 milioane lei și 255 de cereri, în valoare de 624 mii lei la Serviciul Fiscal Orășenesc Negrești”, a declarat pentru Est News Nelu Sava, șeful ANAF Vaslui.

Cei care au de primit bani pot să depună cereri până la cel târziu 31 august 2018. Cererea de restituire se soluționeză prin decizie emisă de organul fiscal central competent și tot în baza acestuia se restituie sumele. Pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, restituirea se face în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018.

În cazul timbrului de mediu pentru autovehicule, banii sunt restituiți începând cu 1 septembrie 2018, până pe 31 martie 2019.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: