Google+
Home » Sport » Fotbalistul vasluian Florin Burghele, campion la Roma Caput Mundi Under 18

Fotbalistul vasluian Florin Burghele, campion la Roma Caput Mundi Under 18

Vasluianul Florin Burghele, fotbalist deținut în coproprietate de Sporting Juniorul Vaslui și Centrul Național de Pregătire (C.N.P.) Timișoara, a câștigat vineri turneul Under 18 Roma Caput Mundi. Acesta a făcut parte din lotul echipei C.N.P. Timișoara, care a triumfat în fața Albaniei în finală. Burghele a fost decisiv în ultimul act, după ce a fost nevoie de lovituri de departajare pentru a se decide câștigătoarea, iar vasluianul a transformat. Acesta a avut o evoluție consistentă pe parcursul întregului turneu, reușind să marcheze câte un gol șu în cele trei partide din faza grupelor.

Echipa Centrului Național de Pregătire de la Timișoara a câștigat cu emoții, scor 4 – 3, după ce din minutul 70 a evoluat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Chera. S-a calificat în ultimul act după ce a reușit să câștige grupa din care a făcut parte. C.N.P. Timișoara a învins Selecționata Colegiilor din Anglia cu 8 – 7 (după lovituri de departajare), Selecționata Colegiilor din Țara Galilor cu 3 – 1 și Selecționata de Amatori a Italiei cu 2 – 0.

Albania a ajuns în finală după ce s-a impus în grupa ei în fața Maltei, Greciei și a selecționatei regiunii Lazio. România și-a luat revanșa în fața adversarei din finala Roma Caput Mundi, după ce la ediția trecută a fost învinsă de aceasta cu 2 – 0 în finală. Și atunci a fost un vasluian pe teren, Rareș Lazăr, de la CS Mioveni.

Lotul Centrului Național de Pregătire Timișoara prezent la Roma Caput Mundi:

Portari: Ștefan Dobre, Adrian Pădure;

Fundași: Dragoș Coroiu, Alexandru Gota, Raul Popa, Darius Țiereanu, Robert Baltariu, Ștefan Kovari, Adrian Stoianovici, Călin Jurj;

Mijlocași: Mihai Gîdea, Patrick Peter, Denis Casian, Marius Șimandan, Mihail Bănceanu, Marius Filip;

Atacanți: Răzvan Pițigoi, Florin Burghele, Vlad Chera, Fabio Trip. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: