Home / Justitie / A încercat să treacă granița un utilaj declarat furat de autoritățile din Franța

A încercat să treacă granița un utilaj declarat furat de autoritățile din Franța

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit și reținut pentru continuarea cercetărilor un compresor care figura în bazele de date ca fiind furat din Franța.

Tudor G., cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 52 de ani, a vrut să treacă frontiera la sfârșitul săptămânii trecute, prin Vama Albița. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca Mercedes pe care transporta un utilaj compresor și o platformă pe care mai era un compresor, ambele înmatriculate în Franța. În autocamion se mai afla, ca pasager, cetățeanul moldovean Mihail S., în vârstă de 31 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că primul utilajul tractat figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de Franța. Celălalt utilaj tip compresor aflat în autocamion nu a putut fi identificat după seria de șasiu, fiind reținut pentru expertizare.

Cu privire la aspectele constatate, Tudor G. a declarat că cele două utilaje sunt în proprietatea lui Mihail S., el fiind contactat doar să le transporte și că nu are cunoștință despre situația juridică a vehiculelor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tăinuire și tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare,iar cele două utilaje, în valoare totală de 200.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

Fostul subprefect Sergiu Marian, eliberat condiționat de Judecătoria Vaslui. DNA a contestat din nou măsura

Fostul subprefect Sergiu Marian a ...

Arme ilegale și muniție găsite de polițiști la un vasluian

Un bărbat în vârstă de ...

%d blogeri au apreciat: