Google+
Home » Social » Copiii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad confecționează felicitări, pe care le vor dărui celor dragi de 1 și 8 martie

Copiii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad confecționează felicitări, pe care le vor dărui celor dragi de 1 și 8 martie

de Mihaela NICULESCU

În atelierul de pictură al Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 din Bârlad se lucrează intens în aceste zile. Beneficiarii centrelor din cadrul complexului, copii și adolescenți aflați sub protecție, lucrează de zor în această perioadă la felicitări de 1 Martie.

Cu ajutorul prafului sclipitor, al hârtiei colorate și al altor materiale, copiii încearcă să își pună imaginația la contribuție și după puterile lor să confecționeze felicitări, pe care apoi să le dăruiască celor dragi, de 1 și 8 Martie.

Sunt coordonați de către lucrătorii sociali ai centrelor, dar și de Constantin Mardare, coordonatorul cercului de pictură din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 din Bârlad.

De aproape 15 ani, în acest atelier, sute de copii au confecționat obiecte de sezon, cu ocazia celor mai importante sărbători din an. Așa se întâmplă și în acest an, în preajma zilei de 1 Martie, când copiii sunt implicați în activități creative de lucrătorii sociali. Sunt activități de socializare și dezvoltare a creativității, foarte importante pentru evoluția lor, constituind o adevărată terapie, având în vedere că mulți au o serie de afecțiuni psihice. Este destul de greu să lucrăm cu copii care nu au făcut niciodată în viața lor un astfel de obiect, nu le-a arătat nimeni cum se face și nu au pus niciodată mâna pe o pensulă. Unii dintre micii artiști au diferite dizabilități, dar încercăm să le fim aproape și să îi motivăm, pentru a realiza felicitări cât mai deosebite. Din totalul de mărțișoare își opresc de regulă două – trei pentru părinți sau alți apropiați, iar restul le oferă lucrătorilor sociali, personalului care are grijă de ei, evident pe criterii de simpatie”, ne-a declarat Constantin Mardare.

Mai este o singură zi și micuții artiști vor putea oferi rodul muncii lor persoanelor pe care le prețuiesc cel mai mult. Și ce motivație ar putea fi mai mare decât aceea de a ști că dăruind aceste felicitări create de mâna lor nu fac decât să le mulțumească celor care le poartă de grijă în fiecare zi?!

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: