Home / Administratie / Curățenie generală în județul Vaslui! Vești bune despre groapa ecologică de la Roșiești

Curățenie generală în județul Vaslui! Vești bune despre groapa ecologică de la Roșiești

Cristian DIMA

“Începând din luna mai sper să putem depozita toate deșeurile din județ la Roșiești”, este principalul mesaj transmis ieri, de către președintele Consiliului Județean Vaslui, primarilor care fac parte din asociația administrațiilor locale ce se ocupă de Implementarea Programului de gestionare integrată a deșeurilor .

Ședința de ieri a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vaslui (ADIV), asociație a administrațiilor locale care se ocupă de Implementarea Programului de gestionare integrată a deșeurilor din județul Vaslui a avut ca subiect mult așteptata deschidere a gropii de la Roșiești.

In ciuda codului portocaliu de ger, zeci de primari au reușit să ajungă la ședință. Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, i-a încălzit cu o veste bună: “Vom scăpa de toate gunoaiele de pe teritoriu județului nostru. Începând din mai sper să putem depozita toate deșeurile din județ la Roșiești. Depozitul este finalizat, recepția a fost făcută, iar acum se predă celui care a câștigat concesiunea. A mai rămas de închis groapa de la Huși, închidere pe care nu am putut-o finaliza pentru că a fost o surpare de teren. Este îmbucurător că a fost finalizată și am trecut și de etapele cu justiția. A durat foarte mult, patru ani. Ar fi trebuit să depozităm deșeurile acolo de doi ani, dar procedurile legale au fost de vină”.

Președintele CJ Vaslui a subliniat că toate gunoaiele din județ trebuie strânse și depozitate la groapa de la Roșiești.

Sper ca primarii să înțeleagă foarte bine ce înseamnă acest management integrat. În multe zone, localitățile noastre sunt infestate de deșeuri. Trebuie să ne concentrăm, odată cu deschiderea gropii de la Roșiești, să ridicăm toate deșeurile și să le transportăm la Roșiești. Pentru că această finanțare de la Uniunea Europeană a avut motivații și ținte pe care trebuie să le atingem: trebuie să gestionăm deșeurile în tot teritoriul. Acum nu vom mai putea invoca nimic în sprijinul nostru dacă nu vor fi depozitate corespunzător și duse toate la depozitul central”, a spus Dumitru Buzatu.

Așadar, programul nu se referă doar la gunoaiele care vor fi produse în viitor în județ, ci și la cele depozitate necorespunzător, în prezent pe teritoriul județului nostru.

“Trebuie să ne debarasăm de tot ceea ce înseamnă deșeuri pe teritoriu nostru. Nu vă spun unde sunt, pentru că știți. Sunt zone în care nu îți vine să crezi că a putut ajunge cineva să depoziteze deșeuri acolo. Prin păduri te lovești de cantități mari de deșeuri, iar acestea nu sunt produse în gospodării. Peste tot sunt numai pungi și sticle de plastic. Scăpăm de ele! Avem acest prilej care ne favorizează să scăpăm de deșeuri. Altfel ne expunem riscului unor amenzi”.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lâna de la peste 150.000 oi din județul Vaslui nu are căutare pe piață

Crescătorii de ovine din județul ...

Vasluiul, al 15-lea județ din țară la atragerea fondurilor europene în anul 2018

5,22 milioane euro. Aceasta este ...

49 de UAT-uri din județul Vaslui vor primi bani la echilibrarea bugetelor locale

de Dănuț CIOBANU Repartizarea către ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: