Home / Administratie / Măi, să fie?! Județul Vaslui are un buget mai mare cu o treime față de anul trecut
Ciprian Trifan

Măi, să fie?! Județul Vaslui are un buget mai mare cu o treime față de anul trecut

Bugetul județului Vaslui gestionat de către instituția Consiliului Județean va fi de 393 de milioane de lei pentru 2018, unul record față de anii anteriori. Comparativ numai cu 2017, de exemplu, suma este cu o treime mai mare, ceea ce, evident, va însemna investiții mai importante în sănătate, învățământ, protecția mediului și, mai ales, în infrastructură. De altfel, 104 milioane de lei vor fi alocate capitolului ”dezvoltare”, aproape două treimi din această sumă urmând a fi direcționată către rețeaua de drumuri județene. Tot din banii de investiții, 18% vor merge către Protecția mediului, respectiv platforma ecologică de depozitare a deșeurilor de la Roșiești, 10% la Cultură și 5% la Sănătate.

Diferența de 289 de milioane de lei va fi pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare, însemnând plata salariilor și a bunurilor și serviciilor pentru aparatul propriu al Consiliului Județean, precum și pentru instituțiile din subordine, și nu numai, precum Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, muzeele din Vaslui și Bârlad, Teatrul ”V.I. Popa” Bârlad, Biblioteca Județeană, Spitalul Județean de Urgență, cele două centre medico-sociale, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cele trei școli speciale din județ, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Centrul Militar Județean, Serviciul de Transmisiuni Speciale.

Bugetul pe 2018 este mult mai consistent față de anii din urmă. Vom avea investiții în infrastructura de sănătate, cea rutieră și de învățământ, în cultură și protecția mediului. Sperăm ca la sfârșitul exercițiului financiar să fie executat acest buget și să avem investițiile pe care ni le-am dorit la începutul anului, o parte chiar finalizate. Am încercat ca, prin previzionarea bugetară, să atingem toate sectoarele de activitate și să creăm o linie directoare de dezvoltare”, ne-a declarat, marți, vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Bugetul de 393 de milioane de lei a fost aprobat în ședința de plen din 27 februarie, deși au existat numeroase discuții pe marginea acestuia. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Măsuri de impact luate de Primăria Huși, pentru atragerea de investiții și forță de muncă

de Dănuț CIOBANU Susținerea mediului ...

Vasluiul a parafat contracte de finanțare pentru proiecte europene de peste un miliard de lei

de Dănuț CIOBANU Județul Vaslui ...

Adevărul despre motivul întârzierii recepționării sălii de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad

Primarul Dumitru Boroș a semnat, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: