Home / Social / Reacție imediată la articolul nostru despre fostul sediu al Casei de Pensii Bârlad. Iată destinația surpriză ce va fi dată imobilului

Reacție imediată la articolul nostru despre fostul sediu al Casei de Pensii Bârlad. Iată destinația surpriză ce va fi dată imobilului

de Mihaela NICULESCU

Reacție promptă după publicarea pe 26 februarie în ziarul Est News a articolului în care era sesizată starea jalnică a fostului sediu al Casei de Pensii, imobil aflat în proprietatea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași.

A doua zi, o echipă de angajați ai Secției de Drumuri Naționale Bârlad, echipați în mod corespunzător, a venit la adresa de pe Bulevardul Epureanu nr. 32 și a făcut unele intervenții pentru securizarea clădirii.

A fost nevoie de o sesizare venită pe adresa redacției noastre din partea unui locatar al blocului vecin cu imobilul pentru ca lucrurile să se pună în mișcare. Se pare că imobilul devastat va fi reabilitat cel mai devreme peste un an, de îndată ce vor începe lucrările la șoseaua ocolitoare a municipiului Bârlad.

În răspunsul venit la solicitarea noastră, Ovidiu Mugurel Laicu, directorului general regional, precizează: „La data preluării imobilului, în 2008, de la Casa Locală de Pensii Bârlad, o dată cu finalizarea acțiunii judecătorești, imobilul era într-o stare necorespunzătoare utilizării de către instituția noastră, fiind necesară alocarea de fonduri foarte mari pentru reparații capitale. Alocarea unor resurse ar fi afectat necesarul fondurilor pentru lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe care Secția de Drumuri Naționale Bârlad le are în administrare. Având în vedere că în scurt timp vor fi demarate lucrările la șoseaua ocolitoare a Bârladului, imobilul va fi reabilitat și folosit la activități tehnico – economice a acestui proiect de investiții. De asemenea, odată cu demararea lucrărilor la noua șosea de centură a municipiului Vaslui, tot aici vor funcționa activitățile tehnico – economice corespunzătoare noii investiții”.

Cu alte cuvinte imobilul va fi reabilitat, nu știm dacă din temelii, pe banii firmei care va câștiga licitația la șoseaua ocolitoare a Bârladului, fie cu banii obținuți din chirie, fie direct de firmele respective, în contul chiriei pe care ar fi plătit-o proprietarului, respectiv Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași.

Reamintim că pe adresa redacției noastre a sosit scrisoarea plină de amărăciune a unui locuitor din zona acestui imobil construit în 1918 de prefectul din acele vremuri ale fostului județ Tutova:Vă sesizez cu amărăciune starea de fapt a unui imobil. Pe Bulevardul Epureanu nr. 23 se află o clădire în care a funcționat Casa Locală de Pensii Bârlad. Aceasta este în administrarea secției de Drumuri Naționale Bârlad. De mai mulți ani clădirea a fost abandonată. Mai întâi i s-au spart geamurile de la ferestrele de afară, apoi s-a intrat în clădire și s-a luat tot ce a mai rămas nedemontat, respectiv calorifere, lămpi fluorescente, țevi, ferestre etc. De câteva luni, s-a furat și ușa metalică de la subsol, dinspre Complexul de Servicii Comunitare nr. 1. Aproape în fiecare seară, pe acolo intră grupuri de adolescenți, elevi, care se distrează fumând, alergând prin camere, strigând cât îi țin plămânii și spărgând cu pietre geamurile care au mai rămas. Am sunat de mai multe ori la cei care o au în administrare, au venit de câteva ori și au asigurat intrările. De aproape doi ani, nu a mai venit nimeni”.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Pensionarii vasluieni așteaptă cu nerăbdare majorarea pensiilor

Potrivit datelor primite de Casa ...

Ultima oră! Crimă la Pădureni!

O femeie de aproximativ 70 ...

Cimitirele din Bârlad vor avea arhivă electronică și vor fi mai bine păzite

Cele două cimitire din Bârlad ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: