Google+
Home » Social » “Rabla”, la schimb cu panouri solare sau centrale termice. Iată câți bani pot primi cei care dau la schimb o mașină veche

“Rabla”, la schimb cu panouri solare sau centrale termice. Iată câți bani pot primi cei care dau la schimb o mașină veche

Un proiect de lege recent inițiat de senatorii liberali, prevede ca actualul program Rabla să fie înlocuit cu vouchere pentru panouri solare sau centrale termice. Actul normativ este argumentat de faptul că programul național Rabla nu a avut efectele scontate inițial, ci a încurajat și a îmbogățit samsarii de mașini. În plus, oamenii nu au mai fost interesați de acest program, ori pentru că nu au o mașină veche atunci când vor să își ia una nouă, ori pentru că au obiecții față de valoarea produsului, raportat cu ce își pot achiziționa din țările vestice.

Actul normativ se va numi Legea pentru susținerea eliminării autovehiculelor poluante, cu vechime mai mare de 12 ani și acordarea de voucher valoric, în sumă de 4.500 de lei, pentru achiziția de panouri solare, centrale termice cu coeficient de poluare redus și surse alternativ/ecologice.

Valoarea unui voucher alternativ poate fi de 4.500 lei și dacă nu se dorește achiziționarea unei mașini noi, beneficiarii tichetului vor putea să își cumpere panouri solare, central termice sau surse alternative/ecologice, cu coeficient de poluare redus.

Beneficiarii nu au voie să vândă sau să schimbe voucherele pentru alte produse. Comercianții care vor să se înscrie în noul program Rabla, cu produse tip panouri solare/central termice, trebuie să aibă cel puțin 3 ani vechime în activitate, pe teritoriul României.

Inițiativa legislativă va fi dezbătută mai întâi la Senat, apoi la Camera deputaților, care va fi forul decizional. (Paul ALEXA)

 

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: