Home / Social / (VIDEO) O bătrânică a pierit tragic, din cauza unei lumânări uitată aprinsă

(VIDEO) O bătrânică a pierit tragic, din cauza unei lumânări uitată aprinsă

de Daniel MICU

A luat foc in somn, inainte ca cineva sa ii poata sari in ajutor. O femeie de 80 de ani din localitatea Armasoaia, comuna Pungești, si-a gasit sfarsitul in conditii cumplite, noaptea trecuta. Camera in care dormea aceasta s-a aprins dupa ce batrana a adormit cu o lumanare aprinsa.

Focul a fost vazut cu intarziere de vecini, intrucat locuinta este situata intr-o zona greu accesibila. Imediat, oamenii s-au alertat unul pe altul si au sarit in ajutorul batranei. Au incercat sa stinga flacarile inalte de doi metri cu zapada, dar si cu furci si lopeti, intrucat prima fantana e la o distanta mai mare de casa. Mai mult, vecinii s-au temut ca nu cumva in locuinta sa fi ramas si o prietena de-a proprietarei, asa cum obisnuia de altfel si au anuntat la 112 ca in casa e posibil sa fie doua persoane.

În zona au ajuns echipaje de la Detasamentul de Pompieri Barlad, dar si de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Pungești. Doar pompierii au putut sa se apropie de casa cuprinsa de foc. Dupa ce flacarile au fost stinse, echipajele au intrat in incaperea unde dormea batrana si au gasit-o carbonizata in pat. Nu a avut nicio sansa.

”Din primele informatii primite la 112 de la localnici, am aflat ca in locuinta cuprinsa de flacari s-ar afla doua persoane. Au fost dirijate forte de la Detasamentul de Pompieri Barlad, dar si de la Serviciul Local pentru Situatii de Urgenta. Dupa lichidarea incendiului, in locuinta a fost gasita doar proprietara, din păcate, carbonizată”, a declarat Georgica Onofreiasa, reprezentantul IJSU Vaslui.

Se pare ca valvataia a pornit de la o lumanare pe care proprietara o folosea drept sursa de lumina, locuinta nefiind racordata la reteaua de energie electrica.

”Am sarit cu galeti cu apa, dar am folosit zapada, ca apa e la distanta. Am venit cu lopeti, cu furci, fiecare cu ce a putut. Am incercat sa ajungem in camera unde dormea, dar nu am reusit. Era flacarile prea mari si mult fum. Pana nu au venit pompierii, nu am putut face mare lucru. Noi ne-am gandit ca batrana nu e singura. Mai e o femeie care o viziteaza, dar si un vecin, care ii aduce lemne sau o galeata de apa. Ne-am speriat si ne-am gandit la ce e mai rau. Tanti Maria era singura. Nu am putut face nimic pentru ea. Era prea tarziu”, povestește vecina bătrânei.

Politistii au inceput o ancheta in acest caz. Batrana avea cinci fete risipite prin tara, care se vor intoarce acum acasa sa o conduca pe ultimul drum

About Simona Vasile

x

Check Also

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU Lucrările la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: