Google+
Home » Invatamant » Directorii de școli, ”scoși la tablă” de șefii de la ISJ pentru simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Directorii de școli, ”scoși la tablă” de șefii de la ISJ pentru simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Directorii celor peste 160 de școli coordonatoare din județ au fost convocați, joi, de către șefii Inspectoratului Școlar pentru a stabili ultimele detalii legate de simulările pentru cele două examene importante care vor fi susținute la sfârșitul acestui an școlar. Întâlnirea vine și după ce sindicatele din învățământ au anunțat și posibilitatea boicotării acestor teste.

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, care se vor susține în cursul acestei luni, se vor desfășura fără probleme în județul nostru. Cel puțin așa au dat garanții directorii celor peste 160 de unități de învățământ coordonatoare în cadrul întâlnirii pe care au avut-o cu cei din conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. De altfel, șefii învățământului vasluian au decis să aibă această ședință după ce o parte dintre profesorii din țară au anunțat că vor să boicoteze aceste simulările din motive salariale.

Deocamdată, nu avem semnale că aceste simulări nu s-ar putea organiza în vreo școală din județ. Însă, este important de precizat că noi, ca și Inspectorat Școlar, doar centralizăm datele de la nivelul unităților de învățământ. Organizarea acestor teste aparține în mod direct directorilor de școli”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Cristina Botan.

Simulările pentru Evaluarea Națională se vor desfășura pe 5 și 6 martie, la cele două materii, respectiv limba română și matematică. Pentru examenul de bacalureat, evaluările vor începe pe 19 martie și se vor încheia pe 23 martie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: