Google+
Home » Justitie » Fostul executor judecătoresc, Dan Călin Pipernea, închis pentru fapte de corupție, eliberat condiționat din Penitenciarul Vaslui

Fostul executor judecătoresc, Dan Călin Pipernea, închis pentru fapte de corupție, eliberat condiționat din Penitenciarul Vaslui

Un fost executor judecătoresc condamnat pentru două fapte de corupție la patru, respectiv trei ani și patru luni pentru fapte de corupție în ultimii doi ani, a fost eliberat condiționat de Judecătoria Vaslui după executarea unei părți din pedeapsă. Dan Călin Pipernea este cel care a încasat nelegal, în urma unei proceduri de executare silită a Consiliul Județean Vaslui, suma de 125.856 lei.

Fostul executor judecătoresc Dan Călin Pipernea va fi eliberat condiționat din pușcărie înainte de termen, deși a fost condamnat în ultimii doi ani la două pedepse cu închisoarea pentru fapte de corupție. Decizia aparține Judecătoriei Vaslui, în baza propunerii făcută de comisia de liberări condiționate de la nivelul Penitenciarului Vaslui.

Dan Călin Pipernea și-ar fi însușit ilegal suma totală de 243.856 lei, în urma executării silite a Consiliului Județean (CJ) Vaslui și a Centralei Electrice și Termice (CET) Iași. Deși ar fi luat banii de la unitățile în cauză, nu i-ar mai fi virat mai departe către creditori. În ceea ce privește CJ Vaslui, executorul judecătoresc ar fi încasat ilegal 125.856 lei, bani care trebuiau să ajungă în contul Electrica Serv SRL. Pentru această ilegalitate, Dan Călin Pipernea a primit, în 2016, o pedeapsă de patru ani de închisoare. Un an mai târziu, fostul executor judecătoresc a fost condamnat în dosarul cu CET Iași la alți trei ani și trei luni de închisoare. La cererea lui Pipernea, judecătorii au contopit cele două pedepse, fostul executor judecătoresc fiind condamnat la patru ani și trei luni de închisoare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: