Google+
Home » Administratie » Polițiștii bârlădeni au dat amenzi de 5.000 de lei comercianților ambulanți de mărțișoare

Polițiștii bârlădeni au dat amenzi de 5.000 de lei comercianților ambulanți de mărțișoare

Primăria se face că organizează un așa-zis Târg al Mărțișorului, iar comercianții se fac că respectă legea! În urma unui control efectuat de reprezentanți ai Poliției Municipale Bârlad, chiar pe 1 Martie, la punctele de vânzare ambulantă a mărțișoarelor, mai mulți comercianți au fost prinși cu mâța-n sac. 

În urma unei acțiuni de control a polițiștilor în rândul vânzătorilor ambulanți de mărțișoare, din Bârlad, în zonele stabilite de Primărie, pe 1 Martie, între orele 10 și 14, au fost date zece amenzi contravenționale în valoare totală de 5.000 de lei. Comercianții amendați au încălcat mai multe prevederi ale Legii 12/1990. Printre aceștia, unii vânzători nu aveau autorizații pentru amplasament, iar alții nu aveau documente privind proveniența unor obiecte scoase la vânzare. Polițiștii bârlădeni au confiscat 25 de obiecte de artizanat, reprezentând coșulețe cu flori artificiale”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Cu alte cuvinte, ca și în anii trecuți, și de această dată unii vânzători nu au ținut cont de legalitatea comercializării produselor specifice zilei Mărțișorului. Din dorința de a face un profit cât mai mare, fără a scoate bani din buzunar nici măcar pentru autorizație, unii comercianți și-au proptit mesele pe domeniul public fără a solicita Primăriei amplasament și fără a achita chiria aferentă spațiului ocupat. Așa se explică de ce unii comercianți nu au putut să răspundă reporterului Est News cât au plătit chiria anul acesta pe metru pătrat. S-au făcut cu nu aud sau au schimbat discuția, iar unii chiar au părăsit locul în grabă, la vederea polițiștilor veniți să verifice legalitatea comerțului ambulant cu mărțișoare. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: