Home / Invatamant / Boicotul cadrelor didactice din județ nu a afectat simularea Evaluării Naționale. Ce soluții au găsit școlile

Boicotul cadrelor didactice din județ nu a afectat simularea Evaluării Naționale. Ce soluții au găsit școlile

Boicotul cadrelor didactice din județul nostru nu a afectat simularea Evaluării Naționale, după ce conducerile școlilor au găsit înlocuitori pentru cei care nu au vrut să supravegheze examenul la clasă. Și prezența din partea elevilor a fost una foarte bună, potrivit celor de la Inspectoratul Școlar, de peste 95%.

Simularea Evaluării Naționale s-a desfășurat la nivelul județului nostru cum nici sindicatele nu-și doreau. Deși profesori din 71 de unități de învățământ ar fi semnat pentru boicotarea testelor, demersul acestora a fost fără efect. Și asta după ce conducerile unităților de învățământ au găsit soluția salvatoare, adică acele cadre didactice ”spărgătoare de grevă” care au fost de acord să supravegheze la clasă pe elevi.

”Simularea a decurs foarte bine. Toate gimnaziile unde s-a ținut au primit subiectele în cursul dimineții. Dacă ar fi fost vreo unitate de învățământ în care să nu se desfășoare testele, nu ar fi preluat subiectele”, ne-a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Nici măcar elevii de clasa a VIII-a nu s-au speriat de boicotul anunțat de sindicatele din învățământ cu câteva zile înainte. Dovadă în acest sens este prezența foarte bună la simulare, de peste 95%. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: